hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz boru hattında patlama

    Doğalgaz boru hattında patlama
    expand

    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki doğalgaz boru hattındaki patlamanın terör örgütü mensuplarınca yapılan sabotaj nedeniyle meydana geldiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Somkaya köyü mevkisinde doğalgaz boru hattında meydana gelen patlamanın ardından güvenlik güçlerinin bölgede inceleme yaptığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

    "20 Ekim 2012 günü saat 16.32 sıralarında Doğubayazıt ilçesi Somkaya köyü mevkisinde Doğubayazıt-Van doğalgaz boru hattının 25'inci kilometresinde teröristler tarafından sabotaj düzenlenmiştir. Patlama sonrasında herhangi bir yangın olayı meydana gelmemiş ve akabinde gaz akışı kesilmiştir. Gerekli önlemler alındıktan sonra 21 Ekim 2012 günü sabah saatlerinde olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda meydana gelen patlama bölgesinde daha sonra emniyet almak ve inceleme yapmak için gelecek personele yönelik kullanılmak üzere, patlama noktasının 20 metre güney batısında kayaların içinde 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve buna bağlı 155 milimetrelik top mermisi bulunmuştur. Bulunan patlayıcı düzeneği ve patlayıcı, jandarma bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmiştir."
    Açıklamada, olayda yaralanma veya can kaybının olmadığı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow