hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji'den İstanbul için "acil" uyarı

    Meteorolojiden İstanbul için acil uyarı
    expand

    İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul' un kuzeybatı kesimlerinde özellikle de Çatalca ve Kumköy çevreleri için aşırı yağış uyarısı yaptı.

    Yapılan uyarıda, "İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde devam eden yağışın etkisini artırarak Çatalca'nın kuzey kesimleri, Arnavutköy, Karaburun ve Kumköy çevrelerinde aşırı yağış (100 mm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

    Aşırı yağışın beklendiği bu yerlerde ani sel baskını, heyelan ve yıldırıma karşı vatandaşlar uyarıldı.

    Beykoz ve Sarıyer'de su baskını

    İstanbul'da sağanak yağışın etkili olduğu Beykoz ve Sarıyer'de bazı sokak, ev ve iş yerlerini su bastı. Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, İstanbul'da Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde etkili oldu.

    Beykoz ve Sarıyer'de su basan bazı sokak, ev ve iş yerlerine, gelen ihbarlar doğrultusunda itfaiye, İSKİ ve yol bakım ekiplerince müdahale edilerek, su tahliyesi yapıldı. Beykoz'a bağlı köylerde de su baskını yaşandı. Öte yandan, il genelinde aralıklarla kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow