hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ'de eylem

    TOKİde eylem
    expand

    Van'da Kavurma Köyü'ne TOKİ tarafından yaptırılan 1058 Memur-Sen konutlarındaki eksiklikler vatandaşları isyan ettirdi. Yaşadıkları sorunları basın açıklamasıyla duyurumaya çalışan TOKİ sakinleri, oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez camii önünde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerindeki, "Sayın Başbakanımız bizi bu çileden siz kurtarırsınız, Site yönetimi fesh edilsin, Sayın Başbakanımız halimizi görün" yazılı dövizlerle site yönetim bürosu önüne kadar sloganlarla yürüdü. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

    TOKİ gecekondu görünümünde   Eylemciler adına konuşan TOKİ sakini Osman Ayşin, konutlarda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, sıkıntıların çözümünde muhattap bulamadıklarını söyledi. Ayşin, "Yüklenici firma, bu konut projesini oldu bittiye getirerek teslim etmek maksadıyla işleri baştan savma ve denetimsiz bir şekilde yapmaktadır.

    Site sakinlerinin temel talebi, yığınla eksiği bulunan dairelerin bir an evvel teslim edilmesinden ziyade, sorunsuz bir şekilde teslim edilmesidir. Binalarda elektrik aksamı, sıhhi tesisat, zemin ve duvarları, kapı ve pencereler, mutfak dolap ve tezgahları, kalorifer, su deposu, bacalar, asansör, istinat duvarları, çevre düzenlemesi ve ısınma başta olmak üzere her alanda önemli eksikler var. Konutlarımız bu haliyle gecekondu görünümünde. Biz bütün sorunların TOKİ ve ilgili mercilerce ciddi bir denetimden geçirilerek giderilmesini istiyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow