hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakırköy cezaevinde yangın

    Bakırköy cezaevinde yangın
    expand

    Adalet Bakanlığı, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde birlikte kalan adli tutuklu iki kadın arasındaki kavga sonucu küçük çaplı yangın çıktığını ve cezaevi çalışanlarınca söndürüldüğünü bildirdi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tutukevindeki koğuşlardan birinde bir yatağın yandığı yönünde itfaiyeye ihbarda bulunuldu.

    İhbar üzerine Bakırköy itfaiye grubuna bağlı 4 araç ile ambulanslar tutukevine yönlendirildi.

    İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, dumandan etkilenenler Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Bu arada, tutukevinde açlık grevinde olanlara destek vermek amacıyla dışarıda bekleyen grupta yer alanlardan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi buradayken itfaiye ve ambulansların tutukevine girdiğini söyledi.

    Bilgi almak amacıyla içeriye girdiğini kaydeden Tuncel, "Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bilgi var ama net değil. Ambulansla yaralılar hastaneye taşındı" dedi.

    Açlık grevi eylemi nedeniyle burada beklediklerini belirten Tuncel,"Biz burada beklerken içeri itfaiye ve ambulans araçları girdi. Bir yetkiliden bilgi alamadık ne yazık ki koşuşturmaca vardı. Bir yangın çıkmadığı görülüyor. İtfaiye araçları tedbir olsun diye içeri girmiş olabilir. Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bir bilgi var ama net bir bilgi yok. Ambulansla yaralılar hastaneye taşındı. Umuyoruz çok ciddi birşey yoktur. Avukat arkadaşlar içeride bilgi almaya çalışıyor. Adalet Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştık oradan da geri dönülecektir. İçeride panik ve koşuşturma olduğu için bir bilgi alamadık" dedi.

    Bazı yaralıların ambulanslara bindirilirken gördüğünü belirterek, "Çocuk koğuşunda sorun olduğu ifade edildi. Yangın olmadığı belli ama. Yaralanlar hastaneye götürüldü" diye konuştu.

    Öte yandan cezaevinde kalan bir kadın mahkumda Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

    Ambulans ile hastaneye getirilen mahkuma jandarma görevlileri eşlik etti. Yaklaşık 1 saat hastanede tedavi gören mahkum kadın yeniden cezaevine götürüldü.

    Hastane çıkışında cezaevi ring aracına bindirilen mahkumun görüntüsünün alınmaması için askerler yoğun uğraş verdi.

    Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

    Adalet Bakanlığı da, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde birlikte kalan adli tutuklu iki kadın arasındaki kavga sonucu küçük çaplı yangın çıktığını ve cezaevi çalışanlarınca söndürüldüğünü bildirdi.

    Adalet Bakanlığı'ndan, bazı internet sitelerinde "Bakırköy Cezaevi'nde hareketlilik" başlıklarıyla çıkan haberlerle ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: "25 Ekim 2012 günü saat 19.00 civarında, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde, birlikte kalan ve adli tutuklu iki kadın arasında çıkan kavga
    sonucu, küçük çaplı yangın çıkmış ve cezaevi çalışanları tarafından söndürülmüştür. Kavgaya taraf olan iki kadın, tedbir amaçlı hastaneye götürülmüştür. İtfaiye aracı da yangın ihbarı nedeniyle kuruma gelmiş ve yangın söndürüldüğü için geri dönmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow