hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet erkanı Anıtkabir'de buluştu

    Devlet erkanı Anıtkabirde buluştu
    expand

    Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümü tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de kutlanıyor. İlk tören, Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanının, Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. Gül'ün, Atatürk'ün mozelesine çelenk koymasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

    Gül, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

    Törenler, Gül'ün Çankaya Köşkü'nde kutlamaları kabulü ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki geçit töreniyle devam etti.

    Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde resepsiyon verecek.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törene, Çankaya Köşkü'ndeki kabule, geçit törenine ve resepsiyona iştirak edecek.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir'deki törene, katılacak. Kutlamalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yer alacak.

    Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni, İstanbul Boğazı'nda havai fişek, ses ve ışık gösterisi yapılacak.

    "İleri taşımanın kıvancını taşıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül, mesajında, ''Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz'' ifadelerine yer verdi.



    Son yıllarda adeta bir sıçrama dönemi yaşayan Türkiye'nin, sorunlarına rağmen istikrarlı bir şekilde ilerlediğini, gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Gül, ''Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi tüm Türkiye'yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır'' mesajı verdi.

    "Daha iyi işleyen demokrasiye ihtiyaç var"

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhuriyet Bayramı mesajında, iyi işleyen ve kurumsallaşmış demokrasinin en büyük kazanım olduğunu vurgulayarak, ''Demokrasimizi daha ileri taşımak, anayasadan, siyasi ve sosyal nedenlerden kaynaklanan eksiklikleri gidermek temel amacımız olmalıdır. Cumhuriyetimizi daha ileri taşıyacak, iç barış ve sosyal refahı geliştirecek olan demokrasidir. Bu yüzden bizim geçmişte olduğu gibi bugün de daha iyi işleyen ve güçlü bir demokrasiye ihtiyacımız bulunmaktadır. Milli mücadelemizi başarıyla yürüten ve Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclisimiz sorunlarımızın da çözüm yeridir'' dedi.

    "En büyük güvence"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı mesajında, ''Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir'' vurgusu yaptı.

    "Coşku ve gurur yaşıyoruz"

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow