hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit polis toprağa verildi

    Şehit polis toprağa verildi
    expand

    Şırnak'taki saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin, Adana'da toprağa verildi. Eşinin fotoğrafına selam veren Merve Engin, "Ben de senin gibi polis olacağım aşkım" diyerek eşinin tabutuna sarıldı.

    Şırnak'ta, kent merkezine PKK'lılarca düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin için Adana'da tören düzenlendi.

    Şehit Engin'in cenazesi, Adana Asri Mezarlık morgundan alınarak Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, şehidin 2 aylık hamile eşi Merve, annesi İmran, babası Mustafa Engin kardeşleri, yakın akrabaları ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

    Şehidin ikiz polis kardeşleri

    Şehit Polis Memuru İbrahim Engin'in babası Mustafa, annesi Ümran ve ikiz polis kardeşleri Sait ile Hasan Engin de tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin bazı akrabaları ise baygınlık geçirdi. Törene katılan şehidin Konya'da görev yapan polis kardeşi Hasan Engin ile Ankara'da görev yapan polis memuru ikizi Sait Engin, kardeşlerinin tabutuna sarıldı. Sait Engin, ikizi kardeşi Hasan'ı, "Biz ağlamayacağız, şerefsizleri sevindirmeyeceğiz bize kimseyi güldürmeyeceğiz" diyerek teselli etmeye çalıştı.

    Şehidin tabutu, meslektaşlarının omuzunda törenin yapılacağı alana getirildi. Tören, saygı duruşu ve Engin'in özgeçmişinin okunması ile başladı. Cenaze namazını Adana İl Müftü Vekili Sezai Erdal kıldırdı. Törenin ardından şehit polisin kardeşleri Sait ve Hasan Engin, tabutu cenaze aracına kadar taşıdı. Şehit eşi Merve Engin ise gözyaşları ile uğurladığı eşinin tabutunun ardından terör örgütüne lanet okudu. Eşinin arkasından el sallayan Merve Engin, yakınları tarafından güçlükle ayakta tutulabildi.

    Törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Parti'li Mehmet Şükrü Erdinç, CHP'li Turgay Develi, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Vali Yardımcıları, askeri erkan, siyasi parti temsilicileri ve yaklaşık 500 vatandaş katıldı.

    Düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow