hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir ilk de Muş'taki resepsiyonda yaşandı

    Bir ilk de Muştaki resepsiyonda yaşandı
    expand

    Cumhuriyetin 89. yılı, olaylı kutlamalar, anma törenlerindeki gerilimler ve akşamında da "ilklerin yaşandığı" resepsiyonlarla geride kaldı. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarında yaşanan ilklerden biri de Muş'taydı. Muş Valisi Ali Çınar ve eşi tarafından verilen resepsiyonun davetlilerinden biri de çarşaflı bir kadındı.

    Muş Valisi Ali Çınar ve eşi tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü kokteyl salonunda verilen Cumhuriyet resepsiyonuna Hayriye Sevinç adlı çarşaflı bir kadın da katıldı. Sevinç, Muş Valisi Ali Çınar'ın daveti üzerine, Ziyaret Köyü'nün muhtarı olan eşi Hüseyin Sevinç'le birlikte resepsiyona geldi. Vali Çınar'ın "Hoşgeldiniz" diyerek bir süre sohbet ettiği Hayriye Sevinç, davet için teşekkür etti; "Cumhuriyet Bayramı hepimizindir" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sevin, "Cumhuriyet Bayramı'nın 89 yıl kutlamalarına katıldığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Vali beye tekrar çok teşekkür ederim" diye konuştu.

    Hayriye Sevinç'in eşi Hüseyin Sevinç de "Cumhuriyet resepsiyonuna başı açık biri katılıyorsa neden kapalı biri katılmasın. Cumhuriyet hepimizin. Malazgirt'ten Edirne'ye kadar tüm topraklar dedelerimizin babalarımızındır" şeklinde konuştu.

    Resepsiyonda Cumhuriyetin 89. yıl dönümü pastası da kesildi. Katılanlara teşekkür eden Vali Çınar, "Yüce Atatürk'ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkma hedefine yaklaşmış olsak da henüz bu hedefe ulaşmadık" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow