hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'u sağanak vurdu!

    İstanbulu sağanak vurdu
    expand

    İstanbul'u dün akşam saatlerinde etkili sağanak yağış vurdu. Sağanak yağış nedeniyle rögarlar taştı. Rögarların taşması sonucu ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Mağdurlar, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile itfaiyenin bu duruma müdahale etmediğini iddia etti. Kentte tüm iç hat seferleri ile Kartal-Yalova hattı deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.

    İstanbul'da saat 23.00’da etkili olan sağanak yağmur hayatı felç etti. Sağanak yağmur nedeniyle rögarların taşması sonucu Eseenyurt, Büyükçekmece ve Avcılar'da çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

    Evlerde bulunan eşyalar kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar kendi çabalarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

    Yaşadığı bu durumu gözyaşları içerisinde anlatan Olene Maslinikova, “Burada biz çile çekiyoruz. İkinci sefer evimi su bastı. Belediyeye birçok sefer şikayette bulundum. Bugün İSKİ’yi kaç kere aradık hiç kimse bize cevap vermedi. Suyu boşaltırken komşularım yardımcı oldu" diye konuştu.

    “İSKİ bir şey yapamayız dedi"

    İSKİ’yi birçok kez aradığını fakat; yetkililerin telefonlara bakmadıklarını iddia eden Ferhat Vural da, “Rögarların tıkanmasından dolayı dükkanımızı su bastı. İSKİ geldi biz bir şey yapamayız diye geri gittiler. Bu durumdan oldukça rahatsızız" ifadesini kullandı.  

    Evi sular altında kalan Bülent Kakko ise “Saat 23.00’dan beri yağmur yağıyor. İtfaiye ekipleri geldi ama bir şey yapmadılar. Dairemizdeki suyu kendi imkanlarımızla boşaltmaya çalışıyoruz. Eşyalarımız sular altında. Berbat bir haldeyiz. Hiçbir belediye yetkilisi gelip bakmadı. Yağmur yağdığında hep böyle oluyor. 3 sefer su bastı buraları" diye konuştu.

    Ulaşımda aksamalar

    Bu arada İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle tüm iç hat seferleri ile Kartal-Yalova hattı deniz otobüsü seferleri yapılamıyor.
     
    İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, bayram süresince etkili olan lodosun bugün de şiddetini azaltmadan esmeye devam edeceği bildirildi.

    Saat 09.00 itibarıyla tüm iç hat seferleri (Bakırköy, Avcılar, Kabataş, Beşiktaş, İstinye, Beykoz) ile Kartal-Yalova hattı deniz otobüsü seferlerinin yapılamadığı belirtilen açıklamada, şehir içi Sirkeci-Harem ve şehir dışı Eskihisar-Topçular araba vapuru seferleri ile dış hat hızlı feribot seferlerinin aralıksız devam ettiği aktarıldı.

    Açıklamada, seyahat edecek yolcuların gün içinde seferleri, internet veya çağrı merkezinden kontrol etmeleri gerektiği kaydedildi.

    Çanakkale ve Balıkesir'de de taşkınlar

    Marmara'da devam eden yağışlar Çanakkale ve Balıkesir'de taşkınlara sebep oldu. Aşırı yağışlar yüzünden, ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yağmur, menfezlerin tıkanması sonucu sele dönüştü.

    İlçede su baskınları meydana geldi. Akçay - Edremit Karayolu trafiğe kapandı, birçok araç yollarda mahsur kaldı. Bodrum katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

    Yağışların bir diğer adresi de Çanakkale'ydi. Kuvvetli yağış ve lodos, Ayvacık ve Eceabat ilçelerinde yaşamı olumsuz etkiledi.

    Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesinde etkisini artıran yağış, Yeşilyurt deresinin taşmasına neden oldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yetkililer, yağmurun şiddetini zaman zaman artırarak devam edeceğini belirtti.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow