hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'de gözler MHP'ye çevrildi...

    AK Partide gözler MHPye çevrildi...
    expand

    10 günlük aranın ardından gözler yerel seçimin erkene alınıp alınmayacağına ilişkin düzenlemede... CHP, AK Parti'nin yeniden tarih belirleme önerisine yanıt vermedi. AK Parti'deki ibre yeniden MHP'ye çevrildi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün Meclis'e gönderdiği yerel seçim düzenlemesi ile ilgili AK Parti, MHP ve CHP'yi ziyaret ederek nabız yoklamıştı. O görüşmelerde MHP 27 Ekim 2013'ün seçim tarihi olması konusunda ısrarcı davranmış, CHP ise kendi kurullarında değerledirme kararı almıştı.

    Gazetecilerin soruları üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş CHP'den yanıt gelmediğini söyledi, "Herhalde artık seçimler zamanında yapılır" mesajını verdi.

    Diğer AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ise müzakereyi sürdürmeye çalışacaklarını söyledi. Hafta sonu yapılacak AK Parti kampı ve MHP kongresi sonrasında yeniden bir temas olabileceğinin sinyalini verdi.

    Canikli, Genel Kurul'a gelecek Büyükşehir yasa tasarısını da hatırlattı, "Seçim tarihi Büyükşehir yasasının uygulamasını engellememeli bu şartla her tarihe varız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow