hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan'dan Aydınlık'a dava

    Başbakan Erdoğandan Aydınlıka dava
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydınlık Gazetesi'ndeki bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yazıyı kaleme alan Sabahattin Önkibar, gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sabuncu ve gazeteye 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

    Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Önkibar'ın 30 Ekim'de kaleme aldığı yazıda, "Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği, kamuoyundaki saygınlığını zedelemek istediği, MHP camiasının kin ve husumet duymasına sebep olacak beyanlarda bulunduğu" kaydedildi.

    Köşe yazısından alıntıya yer verilen dilekçede, yazıda, "Başbakan Erdoğan'ın, MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener'den, 4 Kasım'daki MHP kongresinde genel başkan adayı olmamasını, Devlet Bahçeli'yi desteklemesini istediği" yönünde hayal ürünü ve gerçek dışı iddiaların yer aldığı ifade edildi.

    Başbakan Erdoğan'ın böyle bir görüşmesinin ve iletişiminin olmadığı belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

    "Gerçek dışı haberle kişilik haklarına, şeref ve haysiyete tecavüz edilemez. İnsanların onur ve saygınlığı zedelenemez. Basın özgürlüğü kullanılıp
    kamuoyu aydınlatma iddiası adına gerçek dışı siyasi, ideolojik, ekonomik ve benzeri amaçlı haber, yorum, yazı yazılarak, bir siyasi camianın ve dolayısıyla toplumun kin ve nefretini müvekkilime yönlendirmeyi amaçlayan hayal mahsulü haberleri yazan ve yayınlayan herkesin yasal sorumluluğu vardır. İşte bu sebeplerle gerçek dışı yayın nedeniyle müvekkilimizin kişilik haklarına yapılan saldırıdan dolayı bozulan manevi dünyanın tatmini, huzurun sağlanması ve manevi zararın bir nebze olsun giderilmesi için dava açma gereği duyulmuştur."

    Yazının MHP kongresi öncesinde yazılması, yazarın gerçek dışı ve provokatif yazı yazmayı alışkanlık haline getirmesi ve Başbakan Erdoğan'ın konumu nedeniyle tazminatın caydırıcı olması için üst seviyeden tutulması istenen dilekçede, Sabahattin Önkibar, Mehmet Sabuncu ve gazeteden toplam 100 bin lira manevi tazminat talep edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow