hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da çatışma

    Diyarbakırda çatışma
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Duru Köyü Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine bir grup PKK'lı uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Çatışmada 2 PKK'lı da öldürüldü.

    Lice İlçesi yakınlarındaki Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine bugün sat 16.00 bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

    Karakolun üs bölgesine 3 noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla PKK'lılara askerler anında karşılık verdi.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak çatışmada açılan ilk ateşle 1 askerin şehit olduğunu, 5 askerin yaralandığını, 2 PKK'lının ise silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

    Çatışmanın halen devam ettiğini belirten Vali Toprak, bölgeye havadan ve karadan takviye güvenlik gücü gönderildiğini de sözlerine ekledi.

    Kars' ta da çatışma

    Kars'ın Kağızman ilçesinde de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin bir süredir takibe aldığı ve aralarında örgütün Serhat sorumlusunun da bulunduğu belirtilen 30 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı grup ile saat 13.00 sıralarında Görecik köyü yakınlarındaki arama-tarama çalışması sırasında çatışma çıktı. Kağızman'a 15 kilometre kadar uzaklıkta meydana gelen çatışmanın sesleri, ilçeden duyuldu. Çatışmada bir astsubay ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar Kars ve Erzurum'a sevk edildi.

    Yankıpınar köyü mevkiindeki arama tarama faaliyeti gösteren güvenlik güçlerine de 3 kişi oldukları sanılan PKK'lı grup tarafından taciz ateşi açıldı ve çatışma çıktı. Bu sırada düşen 1 asker omuzundan yaralandı ve Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kars Valisi Eyüp Tepe, operasyona katılan askerlerin PKK'lıları çembere aldıklarını ve bölgeye takviye birliklerin sevk edildiğini söyledi.

    Osmaniye'de polis aracına saldırı girişimi

    Öte yandan Osmaniye'de, zırhlı polis aracına yönelik saldırı girişiminde bulunulduğu ihbarı üzerine ekipler bölgede arama yaptı.

    İsmet Avşar, güney çevre yolunda otomobiliyle seyir halindeyken, karşı yönden gelen zırhlı polis aracına yönelik Amanos Dağları eteklerinden ateş açıldığını gördüğünü belirterek, polise ihbarda bulundu.

    İhbar üzerine bölgeye Terörle Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı polisler ile jandarma ekipleri sevk edildi. Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı'ndan da sinyal kesici jammer cihazı getirildi.

    Çevredeki vatandaşların da "Alev topu"nun bir evinin bahçesine düştüğünü söylemesi üzerine yolun alt kısmında bulunan portakal bahçelerinde arama yapıldı ancak herhangi bir bulguya rastlanamadı.

    İsmet Avşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Arabamla çevre yolundan gidiyordum. Dağda önce bir ateş yandı. Arkasından bir patlama geldi. Alev topu o anda karşı yönden gelen zırhlı polis aracının 10 metre kadar arkasına düştü. Işık, dağ tarafından yandı ve arkasından patlama sesi duyuldu. Patlama sesi oldukça şiddetliydi. Aracın arkasından ateş edilir mi diye kaygıya kapıldım. Hemen 155'i arayarak polise haber verdim" dedi.

    Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, ekiplerin yarın bölgede yeniden arama yapacakları bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow