hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli'de bombalı saldırı

    Şemdinlide bombalı saldırı
    expand

    Şemdinli ilçe merkezinin girişinde eski polis noktasının yakınında, polis otosunun geçişi sırasında bomba yüklü bir araç patlatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, patlamada 11 yaşındaki bir çocuk öldü, 18 kişi ise yaralandı.

    PKK'lılar, ilçe girişindeki Beşevler Mahallesi'nde bulunan eski polis kontrol noktası yakınında park ettikleri bomba yüklü aracı, bugün saat 16.40'ta, Özel Harekat Şubesi ekibi geçerken infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Zırhlı araçtaki polisler saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatırken, hemen yakındaki düğün yerinden dağılanlardan henüz kimliği öğrenilemeyen 11 yaşındaki bir çocuk öldü. Saldırıda 18 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki ev ve işyerleri hasar gördü.

    Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Şemdinli ve Yüksekova devlet hastanelerine kaldırıldı.

    Patlamanın etkisiyle çevredeki ev ve iş yerlerinin de camları kırıldı.

    Patlamanın olduğu bölge polis kordonuna alınırken, operasyon başlatıldı.

    Kızılcahamam'da partisinin kampının kapanışında konuşan ve saldırıya değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamada, 11 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 18 yaralı olduğunu bildirdi. Erdoğan, "Bu alçakça saldırı bir düğün mahallinin hemen yanı başında olduğundan maalesef sivil kayıplar meydana geldi" dedi.

    Valilikten açıklama

    Hakkari Valiliği de saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 11 yaşındaki masum bir çocuğun hayatını kaybettiği, 2'si ağır 18 kişinin de yaralandığı bildirilen Valilik açıklamasında şunlar belirtildi:

    "Şemdinli İlçemiz'de saat 17:00 sularında düğün yapılan bir alanın çok yakınında polis aracının geçişi esnasında, bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu; düğüne katılan 11 yaşında masum bir çocuğumuz hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 18 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız askeri helikopterlerle uygun hastanelere sevk edilmektedir. Bu kanlı eylem bölücü terör örgütünün faaliyetlerinde, güvenlik kuvvetleri ile sivil vatandaşlar arasında bir ayrım yapmadığını açıkça göstermektedir. Hayatını kaybeden çocuğumuz için Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Halkımıza saygıyla duyurulur."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow