hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: Yerel seçimleri zamanında yapacağız

    Erdoğan: Yerel seçimleri zamanında yapacağız
    expand

    Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, yerel seçim tarihiyle ilgili tartışmalara noktayı koydu. Erdoğan, "Artık biz 27 Ekim olayını geride bıraktık. Yerel seçimi zamanında yapacağız" dedi.

    Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan; yerel seçim tarihinden, açlık grevlerine gündemdeki birçok konuya değindi.

    Yerel seçimin erkene alınmasıyla ilgili olarak tartışmalara noktayı koyan Başbakan Erdoğan,  yerel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Artık biz 27 Ekim olayını (Anayasa değişikliği) geride bıraktık. Yerel seçimi zamanında yapacağız. 2014 Mart. Madem ki böyle isteniyor, öyleyse biz 2014 Mart'ında yapacağız" dedi.

    Ekonomi

    Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, ekonomideki gelişmelere de yer verdi.

    Son günlerde ekonomiyle ilgili sevindirici haberleri, arka arkaya aldıklarını ifade eden Erdoğan, ihracat rakamlarının açıklandığını, bu yılın ilk 10 ayındaki ihracatın 124,8 milyar doları bulduğunu kaydetti.

    Erdoğan, 12 aylık ihracatın da yaklaşık yüzde 12'lik artışla 148 milyar 363 milyon dolara ulaştığını bildirerek, ekonominin lokomotifi olarak gördükleri ihracattaki artışı bundan sonra da her türlü önlemi alarak devam ettireceklerini vurguladı.

    -"Elimizi güçlendiren bir araç"-

    Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyesine yükselttiğini anımsattı.

    Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu artırmasının, Türkiye'ye yatırım için gelecek uluslararası sermaye açısından teşvik edici işleve sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu durum, borçlanma faizlerini düşürmede de elimizi güçlendiren bir araç durumunda. Kararın açıklanmasıyla birlikte borsa tarihi, rekor seviye ulaştı. Faiz oranları da 6,7 gibi en düşük seviyeye geriledi" dedi.

    Erdoğan, bir çok uluslararası kurumsal yatırımcının, yatırım kararı verirken, yatırım yapılabilir seviyedeki ülkelere öncelik tanıdığını belirtti.

    -"Hakkaniyete uygun bulmuyoruz"-

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bu nedenle uzun zamandır hak ettiğimiz bu gelişmeyi olumlu buluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede bulunmadığını düşünüyoruz. Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri olan ülkelerin A düzeyindeki kredi notuna sahip olduğu bir ortamda, bizim için hala B düzeyinde kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in yaptığı artışı, yeterli olmasa da bu yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Farklı eğilimlerle derecelendirme yapan bu kuruluşlara rağmen Türkiye'nin genel ekonomik performansı ve yatırım ortamıyla ilgili olumlu tablosu, zaten uluslararası yatırımcılar tarafından gayet doğru şekilde anlaşılıyor."


    Kılıçdaroğlu'na "bahtsız Bedevi" benzetmesi

    CHP lideri kemal kılıçdaroğlu'nun ekonomiyi eleştirdiği gün Fitch'in not artırdığını belirten Erdoğan, " Kılıçdaroğlu, ne zaman hükümeti yerse dünyadan övgü geliyor. Ülkesine bu kadar yabancı bir ana muhalefet partisi olabilir mi? Buna okuma körlüğü mü denir, kendi ülkesine şaşı bakmak mı denir, ben bunu milletime bırakıyorum.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hani varya tam bahtsız Bedevi misali. Kılıçdaroğlu, bizim için Türk Lirası çok değerli diye, neredeyse göbek atacak diyor. Doların değerini niye düşürüyor, diye soruyor. İşte ulusalcı kafa bu. Biz Türk Lirası’nın değer kazanmasından ötürü göbek değil, can atarız can" dedi.



    Açlık grevleri

    Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin BDP ve PKK tarafından teşvik edildiğini iddia eden Erdoğan "nekrofili" benzetmesini tekrarladı.
    "Bunlar ölümlerden sapkın bir haz duyar hale gelmişler" diyen Erdoğan şunları söyledi " Cezaevlerinde, örgütün kamplarında çocuklara bulunan anne ve babalara sesleniyorum; Sizlerin çocuklarınız hayatı, canı üzerinden kendilerine saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar asla size huzur getirecek, hayır getirecek bir mücadele içinde değiller. Bunlar sizi ve sizin çocuklarınızı kullanarak ücreti mukabili taşeronluk görevini yerine getiriyorlar. Bu insanlar sizin kanlı hesaplarınızın, ölüm oyunlarınızın parçası olmak zorunda mı? Elinizi bu insanların yakasından çekin"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow