hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Generallerden Şemdin Sakık tepkisi

    Generallerden Şemdin Sakık tepkisi
    expand

    "Ergenekon" davasında tutuklu yargılanan emekli generaller İlker Başbuğ, Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız ile emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenilmesine tepki gösterdi.

    Tutuklu sanıklar eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız ile emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, Şemdin Sakık'ın tanık olarak dinlenilmesi nedeniyle "Yüce Türk milletine duyuru" başlığıyla ortak bir yazılı açıklama yaptı.

    Açıklamada, duruşmada açık tanık sıfatıyla dinlenilen PKK terör örgütünün 2 numaralı yöneticisi olmaktan hükümlü Şemdin Sakık'ın, 1984 yılından bugüne kadar binlerce şehit veren ve onbinlerce gazisi bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hasmı olduğu belirtildi.

    CMK'nın 58/1. maddesi uyarınca sanık ile arasında açıkça husumet bulunan bir kişinin objektif tanık olarak dinlenilmesinin hukuken mümkün olmadığı aktarılan açıklamada, "Adı geçen teröristin mahkemece tanık sıfatıyla dinlenerek ülkemizde cereyan eden faili meçhul tüm cinayetlerin, terörün ve yasa dışı faaliyetlerin tek sorumlusu olarak TSK'nın gösterilmesine ve bir nevi örgüt propagandası yapılmasına imkan tanınması Silivri'deki özel yargılama sistemine uygun yeni bir hukuk katliamıdır" denildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Silivri'ye mahsus, bu insan onurunu zedeleyen yasa dışı uygulama ile ömürlerini canları pahasına ülkenin bütünlüğüne ve milletin bölünmez birliğine adamış olan TSK'nın şerefli mensuplarının, aralarında açıkça düşmanlık bulunan teröristlerin iğrenç iftiraları ile yüz yüze bırakılması, bu davanın en temel amaçlarından birinin Türk ordusunu sindirmek, güçsüzleştirmek ve itibarsızlaştırmak olduğunu tüm açıklığı ile bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu acı gerçeği bağrından çıktığımız yüce milletimize bir vatan görevi olarak saygılarımızla duyururuz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow