hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koç: "PKK tanıklığında yargı tiyatrosu"

    Koç: PKK tanıklığında yargı tiyatrosu
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Şemdin Sakık'ın Ergenekon davasında tanıklığıyla ilgili, "TSK'da 2 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapan kişi terör örgütü başı olarak sanık, eli kanlı terör örgütünün temsilcileri tanık.. Geldiğimiz manzaraya bakın" dedi.

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

    Koç, toplantı sürerken düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    CHP olarak ABD Başkanlığına yeniden seçilen Barack Obama'yı tebrik ederek, başarılar dilediklerini ifade eden Koç, "Türkiye açısından bakıldığında genel olarak ülkemize yönelik terörün sona erdirilmesine dışarıdan çözüm önermek yerine Türkiye'nin kendi iradesiyle oluşturacağı çözüm önerilerine bu yeni politikanın saygı göstermesini bekliyoruz. Suriye konusunda ABD'nin izleyeceği politika Türkiye'nin oradaki çatışmalara sürüklenmemesine yol açmalıdır" dedi.

    TBMM'de sayısal çoğunluğun artık sahte oylarla sağlandığını, reddedilmesi gereken yasa tasarılarının da sahte oylarla genel kuruldan geçirildiğini ileri süren Koç, "Dayatmacı ve baskıcı yönetici artık ipin ucunu da ağzının ayarını da kaçırmış durumda. Kendini de küfürlerini de kontrol edemiyor. Başbakanın ağzının ayarı bozulunca, siyasetin ayarı da üslubu da bozulmaya başlıyor" diye konuştu.

    Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı önüne gelen herkese küfür etmeye başlayan bir Başbakan kimliği sergiliyor. Küfür bu dönemde eleştiri yöntemi oldu. Başbakanın bu bozuk ağzına muhatapları da anlayacağı dilden cevap verince kıyamet koptu. Bu olanlar bir korkunun, telaşın, ürkekliğin sonucu. Ama ne yazık ki bütün
    bu gerçekler ışığında siyasi sonun da kaçınılmaz olduğu ortada."

    Koç, Ergenekon Davası'nda gizli tanık olarak dinlenen kişinin Şemdin Sakık olduğunun açıklanmasına da değindi.

    "PKK'nın tanık olarak görev aldığı bir yargı tiyatrosu yaşıyoruz" diyen Koç, şunları kaydetti: "Bu sürecin savcısı ortada. Zaten Başbakan bunu ifşa etmişti. Herhalde bir de savcı yardımcısı var, o da İmralı'da oturuyor. Şimdi onun adamları da tanık olarak görev yapıyor. Sanık kimler? Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapan kişi terör örgütü başı olarak sanık, eli kanlı terör örgütünün temsilcileri tanık... Geldiğimiz manzaraya bakın. Artık bu Silivri tezgahının iç yüzünü gözler önüne sermesi bakımından ibret verici bir manzara. Öteki tanıklar kim ben merak ediyorum, Hangi tecavüzcü, hangi sapık, hangi terör örgütü yandaşı? İçinde biraz yurt sevgisi olan her yurttaşın artık bunu çok ciddi şekilde görmesi gerekiyor."

    Koç, Türk ordusunda terör örgütüne karşı mücadele eden komutan ve subaylarının, Silivri Mahkemesi'nde eli kanlı terör örgütünün karşısına oturtulduğunu ve suçlamalarına muhatap edildiğini de söyledi.

    Koç, gizli tanık uygulamasını da eleştirerek, uluslararası normlar incelendiğinde uygulamanın yanlışlığının ve vahametinin görüldüğünü söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow