hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay'dan açlık grevi açıklaması

    Beşir Atalaydan açlık grevi açıklaması
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açlık grevine gerekçe olarak gösterilen talepler üzerinde zaten çalıştıklarını söyledi. Terör ve Kürt sorunu konusunda yürüyen sürecin zorlaştırıldığını söyleyen Atalay, sorunun çözülmemesi halinde açlık grevi yapacaklarını açıklayan BDP'lileri uyardı. Atalay, "Süreci tıkayacaklarına, çözüme katkı vermeliler" dedi. CHP'ye de terör sorunu için işbirliği çağrısında bulundu.

    Kürt sorununun çözümü konusunda hükümetin başlattığı "demokratik açılımdan" sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, açlık grevine gerekçe olarak gösterilen talepler üzerinde zaten çalıştıklarını söyledi. Atalay, hükümetin çalışmalarının kesintiye uğratılmak istendiğini ifade etti.

    Atalay, ''Şu anda açlık grevinin haklı ve pratik bir gerekçesi yok. Terör, Kürt sorunu, bütün bu konuları zaten çalışıyoruz. Açlık grevine gerekçe gösterilen konular anadilde eğitim, onu özellikle gündeme getirmeyi iyi niyetli olarak görmüyorum. Biraz hükümetin çalışmalarını kesintiye uğratmak olarak görüyorum. Zaten yürüyen çalışmalarımız var. Onları da zorlaştıran süreçlerdir bunlar'' diye konuştu.

    Atalay, açlık grevinde kritik eşiğe gelindiğinde, uluslararası hukuk çerçevesinde müdahalede bulunabileceklerini belirtti. Atalay, ''Kritik eşiğe gelindiğinde müdahale edilebilir. Ama onun da uluslararası hukuku var. Onları da gözeterek çok dikkatli şekilde takip ediliyor. Zorla götürmek gibi bir şey yok. Hükümet olarak biz konunun bütün boyutlarıyla üzerindeyiz. Sona erdirilmesi için tüm iyi niyetli çağrılarımızı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

    Beşir Atalay, sorunun çözülememesi halinde, açlık grevi yapacaklarını duyuran BDP'lilere de ''Süreci tıkamayın'' çağrısı yaptı. Atalay, ''BDP'liler sakın açlık grevi yapmasınlar. Yanlış yaparlar. Yani yürüyen siyasi çözümlere görüşmelere katkı versin onlar. Açlık grevi yapıp yürüyen süreçleri tıkayacaklarına diyaloğa, siyasi çalışmalara katkı versinler. Sorunun kökten çözümüne doğru katkı versinler'' dedi.

    İngiltere'den IRA örneğini veren Atalay, orada iktidar ve muhalefetin işbirliği ile çözüme ulaşıldığına dikkat çekti. CHP'ye, "terörü iç siyaset malzemesi yapmayın" mesajını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow