hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tuğluk: "Cezaevlerinden üzücü haber gelebilir"

    Tuğluk: Cezaevlerinden üzücü haber gelebilir
    expand

    Diyarbakır'da, açlık grevine başlayan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, açlık grevindekilerin sağlık durumlarının gittikçe bozulduğunu, bir çoğunun hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Tuğluk: "Cezaevlerinden üzücü haberlerin gelmesi an meselesi" dedi.

    Diyarbakır DTK binasında 7 gündür açlık grevinde bulunan Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, yazılı açıklama yaptı.

    Tuğluk, açlık grevlerinin 66'ıncı gününde bulunduğunu, greve girenlerin sağlık durumunun her geçen saniye daha da kötüye gittiğini, bir çoğunun hayati tehlikesi olduğunu iddia etti.

    Aysel Tuğluk, "Geri dönülmez bir aşamaya geldiğinden birçoğunda kalıcı rahatsızlıklar yaşanması an meselesi. Uzmanlar artık kritik eşiğin aşıldığını cezaevlerinden her an ölüm haberlerinin gelebileceğini söylüyorlar" dedi.

    Açlık grevleri karşısında hükümetin tutumunu da eleştiren Tuğluk, "AKP'nin tavrını üç kelimeyle özetleyebiliriz. Hakaret, yalan, şov. Başbakan ve şürekası demokratik bir iktidarın gereği olarak bu eylemlere yanıt vereceğine egemenlik taslıyor" iddiasında bulundu.

    "Blöf yapmadığımızı ispatlamamız için ölmemiz mi lazım?"

    Başbakan'a blöf yapmadıklarını ispatlamak için ne yapmaları gerektiğini de soran Tuğluk, "Blöf yapmadığımızı ispatlamak için ölmemiz mi lazım? Demokratik biçimde hak aramak şantaj değildir. Hak arama mücadelesi şantaj değildir. Siyasi mücadele araçlarından biri olan açlık grevleri modern tarihinde dünyanın pek çok yerinde uygulanmıştır" dedi.

    Tuğluk, bir basın açıklamasına, bir ziyarete, bir destek eylemine bu kadar sert müdahale edilirken, cezaevlerine yapılacak bir müdahalenin ne kadar şiddetli olabileceğini düşünmek bile istemediklerini belirtti.

    Eylemcilere istekleri dışında tıbbi müdahalenin yapılmaması gerektiğini söyledi.

    Tuğluk açlık grevlerinde kritik eşiğin aşıldığını ifade eden Tuğluk, "Cezaevlerinde üzücü haberlerin gelmesi an meselesi. 'Sesinizi duyduk, açlık grevlerini bırakın' gibi gerçeklikten ve ciddiyetten uzak söylemlerin sorunun çözümünde hiçbir pozitif etkisinin olmayacağı ortadadır. Talepler belli, o halde artık somut ve icraat aşamasına gelmiştir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow