hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk savaş uçakları PKK kamplarını bombaladı

    Türk savaş uçakları PKK kamplarını bombaladı
    expand

    Irak'ın kuzeyinde bulunan ve PKK'nın önemli kamplarının da bulunduğu Behdinan adı verilen bölgedeki Zap, Gare ve Metina kampları dün gece Türk savaş uçakları tarafından bombalandı.

    Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, insansız hava araçlarından alınan görüntülerin değerlendirilmesi üzerine Irak'ın kuzeyinde bulunan ve Behdinan ismi verilen bölgede hareketli terörist grup tespit edildi.

    Bunun üzerine Diyarbakır'da bulunan 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan 8 F-16 savaş uçağı 'Acil' kodlu emirle havalandı. F-16 savaş uçakları, Kuzey Irak'ta bulunan ve Türkiye sınırına yakın olan PKK kamplarını bombaladı.

    8'inci Ana Jet Üssü'nden dün gece saat 23.00 sıralarında havalanan savaş uçaklarının, Irak'ın kuzeyindeki Zap, Gare ve Metina kamplarını bombaladığı öğrenildi.

    1 saat 15 dakika süren operasyonda, örgütün kış üslenmesi için hazırladığı sığınakların ve bazı tesislerin de isabet alarak kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

    Tespit edilen hareketli terörist grubun bombalanan sığınaklara kış üslenmesi için gitmeye çalıştıkları kaydedildi. Sınır ötesi harekata katılan Türk savaş uçaklarının emniyetli bir şekilde üslerine döndükleri bildirildi.

    Askeri kaynaklar dün gece bombalanan kampların, PKK yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin tarafından sık sık kullanıldığına dikkat çekti. Fehman Hüseyin'in geçen hafta yapılan hava operasyonunda yaralandığı ve belirlenemeyen bir sığınakta tedavi altına alındığı iddia edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow