hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Herkes mutlu olmalı"

    Kılıçdaroğlu: Herkes mutlu olmalı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına ilişkin, "Arkadaşlarımız gittiler, bu arkadaşımızı aldılar, Türkiye'ye getirecekler. Bundan herkesin mutlu olmasını isterim. Yurttaşlarımız dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, zulüm ve baskı görmemeli" dedi.

    Kılıçdaroğlu, İstanbul'da basın mensuplarının gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Cüneyt Ünal'ın CHP heyetine teslim edilmesini manidar bulduğunu söyledi. Sizce ne demek istedi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    "Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının hayatı çok önemlidir. Bu gazeteci arkadaşımız, uzun süredir zulüm ve baskı altındaydı, hapishanedeydi. Bu arkadaşımızı kurtarmak bizim için bir görevdi. Arkadaşlarımız gittiler, bu arkadaşımızı aldılar, Türkiye'ye getirecekler. Bundan herkesin mutlu olmasını isterim. Yurttaşlarımız dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, zulüm ve baskı görmemeli. Hele haber yapmak için giden bir gazetecinin baskı altında tutulmasını, hapishanelerde tutulmasını kabul etmeyiz."

    CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada da, Kılıçdaroğlu'nun şu açıklamaları yaptığı kaydedildi:

    "Cüneyt Ünal'a şimdiden Türkiye'ye hoş geldiniz diyorum. Annesi, babası, yakınları meslektaşları gibi, bizler de onu ülkesinde görmekten memnun olacağız. Milletvekillerimiz ile Suriye'ye giden heyetteki arkadaşlarımızı kutluyorum. Nerede olursa olsun, basının ve basın mensuplarının özgürlüğünden yanayız. Gazeteciyi tutsak etmek çağımızın en büyük ayıplarından biridir. Milletvekili arkadaşlarımız Gazeteci Cüneyt Ünal'ın tutsaklığını sona erdirmişler, teslim almışlar. Kendilerini kutluyor, Cüneyt Ünal'a geçmiş olsun diyor, ailesinin mutluluğunu paylaşıyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow