hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari Şemdinli'de çatışma: 5 şehit

    Hakkari Şemdinlide çatışma: 5 şehit
    expand

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

    AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, ilçeye bağlı Ortaklar köyü kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında sıcak temas sağlandı.

    Yetkililer, çıkan çatışmada, 5 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını belirtti.

    Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; " Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürüldü, 1' i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirildi. 2 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu" denildi.

    Çatışmanın ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde yoğun hava trafiği yaşandığı gözlendi.

    Bu arada, bazı basın yayın organlarında helikopterin düştüğüyle ilgili haberlerin yer aldığı, ancak bunun gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.


    Şehitlerin kimlikleri

    Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi kırsalında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. Şehit askerlerin isimleri şöyle: Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut (Antalya), Astsubay Çavuş Nihat Gün (Konya), Uzman Çavuşlar Bilal Akgün (Kahramanmaraş), Bekir Çavuş (Adana)  ve Mehmet Bostancı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow