hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Referandum sandıklarıyla yol kapattılar

    Referandum sandıklarıyla yol kapattılar
    expand

    Yeni Büyükşehir Yasası ile Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanan Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalleleri'nde bugün yapılacağı duyurulan sembolik referandum başlamadan sona erdi. Kaymakamlık referanduma izin vermedi. Mahalle sakinleri kararı protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Meclis'ten geçen Büyükşehir Yasası ile Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine dahil edilmişti.

    Bunun üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 3 mahallenin geri alınması için referandum yapacaklarını açıklamıştı.

    Ancak sabaha karşı emniyetten Şişli Belediyesi'ne gönderilen tebligatta kaymakamlığın referanduma izin vermediği bildirildi.

    Sandıkların konulacağı okullar da açılmadı.

    Sabah saatlerinde Ayazağa Mahallesi'ndeki referandum çadırına giden Mustafa Sarıgül, iptal kararını mahalle sakinlerine duyurdu.

    "Halkın gücü, geceyarısı yapılan bir tebligatla engellenmiştir" diyen Sarıgül, "Madem aldığınız bu karar doğruydu, o zaman neden bu kararınızı yurttaşlara karşı engelliyorsunuz" diye sordu.

    Karara tepki gösteren mahalle sakinleri de oy sandıklarıyla yol kapattı. "Sandığa uzanan eller kırılsın" sloganları atan grup olaysız dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow