hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüz bebeği ne olacak?

    Tecavüz bebeği ne olacak
    expand

    Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Koordinatör Ayfer Eseryel, Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi öldürdüğü iddia edilen kadının dünyaya getirdiği çocuğun durumu ile ilgili olarak, "Maktule ait olduğunun belirlenmesi halinde bile çocuk, kadının mevcut kocasının nüfusuna yazılacaktır" dedi.

    Eseryel, Yalvaç ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını kesen ve hamile olan kadınının dünyaya getirdiği çocuğun durumu ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir durumda doğmuş olan çocuğun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gözetimindeki çocuk yuvasına teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

    Çocuk ile ilgili sürecin Medeni Kanun'un ilgili maddelerince yürütüleceğine dikkati çeken Eseryel, "Evlilik içinde doğmuş olan çocuk, mezhebi sahih sayılır. Annesinin beyanlarına göre çocuğun maktule ait olduğu söyleniyor. Anne tarafından istenmediği de biliniyor. Bu nedenle çocuğun bir çocuk yuvasına teslimi gerekmektedir. Daha sonra, hukuki olarak evlilik içinde doğmuş bir çocuk olduğu için nüfus kaydının, kadının evli olduğu kişinin nüfusuna yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

    Hukuki sürecin başlamasıyla çocuğun kimden olduğu ile ilgili bir dava açılması halinde babalık testinin uygulanması gerektiğini vurgulayan Eseryel, "Bu testlerden sonra babanın kim olduğu açıkça ortaya çıkacaktır" dedi.

    "Maktule ait olduğunun belirlenmesi halinde bile çocuk, kadının mevcut kocasının nüfusuna yazılacaktır" diyen Eseryel, eğer babalık ile ilgili bir şüphe varsa bunun dava yoluyla değişmesi gerektiğini anlattı.

    Maktulün ailesinin istemesi halinde çocuğun bu aileye verilmesinin uygun olmayacağına işaret eden Eseryel, "Çocuğun şu anda devlet koruması altında olması gerekir. Babalığın tespitinin ardından karşı tarafın ailesinden böyle bir talep varsa, bunu devlet değerlendirecektir. Eğer çocuğun bakımı için daha uygun olacağına kanaat getirirse o aileye verilebilir. Ancak şu aşamada onu yapmak mümkün değil. Çocuğun N.Y'nin eşine verilmesi de uygun olmaz" diye konuştu.

    Çocuğun soy bağının doğumla kurulduğunu vurgulayan Eseryel, "Bu aşamalarda çocuğun babasının evli olmadığı kişi olduğu anlaşılırsa ve eşinin ailesi de nüfusa kaydına itiraz ederse bu sefer çocuk, annenin kızlık nüfusuna kaydedilir. Daha sonra baba belli olursa babalık testi ile çocuğun soy bağı düzeltilir" diye konuştu.

    Olay

    Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde 29 Ağustos'ta, evli ve 2 çocuk annesi N.Y, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin G'yi akşam konuşmak için köy camisinin arkasındaki yıkık haldeki binaya çağırmış, N.Y. burada Nurettin G'yi av tüfeğiyle vurmuştu. N.Y, daha sonra bıçakla Nurettin G'nin başını kesmiş ve köy meydanına atmıştı. Nurettin G'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu kişiden 6 aylık hamile olduğunu iddia eden N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

    Olay sırasında 6 aylık hamile olan N.Y, tutuklu bulunduğu Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sancılarının artması üzerine dün getirildiği Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow