hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çöp kamyonetinde Atatürk tablosuna tepki

    Çöp kamyonetinde Atatürk tablosuna tepki
    expand

    Zomgukdak'ta, üzerinde Türk bayrağı da bulunan Atatürk tablosunun, belediyenin temizlik işlerini yürüten taşeron firmaya ait çöp kamyonetiyle taşınması tepki çekti.

    Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, kamyonetin malzeme taşınması için başka birisine emanet edildiğini belirterek, "Adam eğitimli değil. Bilmez ki Atatürk posteri böyle çöp arabasıyla taşınır taşınmaz" dedi.

    Dün akşam saatlerinde Uzunmehmet Caddesi'nde yol kenarında duran ve kasasına ofis malzemeleri yüklenen çöp kamyonetindeki Atatürk tablosu dikkat çekti. Üzerinde Türk bayrağı da bulunan büyük Atatürk tablosunun, kentin çöplerinin toplandığı kamyonetin kasasında taşınması bazı kişilerin tepkisini çekti. Kamyonet, malzemelerin yüklenmesinden sonra yola devam etti.

    "Belediye ile alakası yok"

    Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kamyonetin, malzeme taşınması için başka bir kişiye emanet edildiğini, tablonun da jelatinli olduğunu söyledi. Başkan Akdemir, şöyle dedi:

    "Atatürk posterini adam sipariş vermiş. Bir yere asacak ki emanet araba istemişler. Biz de yardımcı olacağız. Onu da ters çevirmemişler. Adam nereden bilsin? Belediye ile alakası yok. Adam eğitimli değil. Bilmez ki Atatürk posteri böyle çöp arabasında taşınır taşınmaz. Düşünemez o. Biz tabii o eğitimleri verdireceğiz hepsine. Ben bu konuda çok hassasım."
    Kendisinin emekli öğretmen olduğunu hatırlatan Başkan Akdemir, "Benim öğrencilerim oyuncak kağıt bayrağı bile yırtamazlardı" dedi.

    Başkan Akdemir, tablonun kime ait olduğunu ise açıklamadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow