hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Patriotlarda son aşamaya gelindi"

    Patriotlarda son aşamaya gelindi
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırına yerleştirilmesi planlanan Patriot füzeleriyle ilgili müracaatta son aşamaya gelindiğini söyledi.

    Gazze'ye hareketinden önce konuşan Davutoğlu, savunma ağırlıklı bir tedbir aldıklarını söyledi, ''Kısa zamanda resmi şekilde süreç sonlandırılacaktır'' dedi.

    Davutoğlu, Suriye sınırına yerleştirileceği ileri sürülen Patriot füzeleriyle ilgili olarak hedef ve sorumluluklarının Türkiye'nin ve vatandaşlarının güvenliğini teminat altına almak olduğunu belirtti.

    Davutoğlu, ihtimaliyat hesaplamaları çerçevesinde gerekli adımların atılacağını söyledi. Bakan, gerekli temasların sürdüğünü ve müracaatta "son aşamaya gelindiğini" bildirdi.

    Bakan, "Müracaat yapıldığında zaten kapsamlı bir açıklamayla bunu kamuoyumuzla paylaşacağız. Bu, herhangi bir başka hedefi olmaksızın savunma ağırlıklı bir tedbirdir" ifadesini kullandı.

    Daha önce de benzer tedbirleirn alındığını anımsatan Davutoğlu, "Burada bizim en temel hedefimiz ve sorumluluğumuz ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini teminat altına almaktır. NATO üyeliğimiz de zaten bunun için vardır. Dolayısıyla da, sınır bağlamındaki bu gelişmelere paralel olarak bu adımlar atılacaktır. Atıldığı zaman kamuoyuyla paylaşırız. Sayın Başbakanın da dediği gibi son aşamaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

    Davutoğlu, füzelerin hangi ülkelerden temin edileceğinin sorulması üzerine, "Patriot kapasitesine sahip ülkeler bellidir. NATO'ya Patriot, bu imkanları tahsis eden ülkeler belli, onlarla da mutabakata varılır" diye konuştu.

    "Dayanışma için gidiyoruz"

    Gazze'ye dayanışma amacıyla gittiklerini söyleyen Davutoğlu, İsrail saldırılarının durması için bütün taraflarla temas yürüttüklerini belirtti.
     
    Bakan, ''Birinci hedef Gazze'de bir ateşkes sağlanması'' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow