hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK-KCK sorumlusu tutuklandı!

    PKK-KCK sorumlusu tutuklandı
    expand

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "PKK-KCK Savunma Güçleri Sorumlusu Diyarbakır'da yakalanarak tutuklandı" dedi.

    Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, ülke genelinde çok sayıda lastik yakma, yol kesme, molotofkokteyli atma, güvenlik güçlerine taşlı ve havai fişekli saldırı gibi birçok eylemi organize eden ve terör örgütünün Kandil'de bulunan kamplarında eğitim alan terör örgütünün Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) Türkiye sorumlusunun da aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven ile Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda yaptığı, yapmaya çalıştığı başarısız saldırı girişimlerini telafi etmek, müzahir kitleye moral, motivasyon kazandırmak ve bölge halkı üzerinde oluşturmaya çalıştığı korkuya dayalı itaat kültürünü devam ettirmek amacıyla son dönemlerde metropol illerinde gerçekleştirilen kitlesel eylem ve etkinliklere büyük önem atfettiğini söyledi.

    Terör örgütünün şehir merkezlerinde sansasyonel eylem yapmak ve kitlesel eylemleri organize etmek amacıyla örgüt üst yönetimi ve Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplar ile irtibatlı olarak Öz Savunma Birlikleri'nin (ÖSB) oluşturulduğunu kaydeden Toprak, ÖSB içerisinde faaliyet gösteren şahıslar tarafından organize
    edilen genç kitlelerin, örgüt tarafından önem atfedilen günlerde yapılan eylem ve etkinlikler sırasında ve sonrasında şehir merkezlerinde bir kaos ortamı oluşturabilmek adına iş yerlerine saldırı, yağmalama, iş yerleri sahiplerinin tehdit edilerek kepenk kapattırılması, okullarda eğitimi boykot, güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel saldırı tarzında eylemler gerçekleştirildiğini bildirdi.

    100'ü çocuk 152 kişi gözaltına alındı

    Diyarbakır'da 12-17 Kasım 2012 tarihleri arasında 11 öğretim kurumunda ve Dicle Üniversitesi'nde dersleri boykot, 3 eğitim kurumu ile 21 iş yerine saldırı, DEDAŞ ve bir vatandaşa ait 2 aracın yakılması eylemlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Toprak, şöyle devam etti:

    "Ayrıca, ülke genelinde çok sayıda lastik yakma, yol kesme, molotofkokteyli ve basit el yapımı patlayıcı madde atma, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, havai fişekli saldırı gibi birçok eylem meydana gelmiştir. Bu eylemlere katıldıkları tespit edilen, 100'ü çocuk olmak üzere 152 kişi gözaltına alındı, bunlardan 15 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. 100'ü çocuk olmak üzere 128 kişi serbest bırakıldı. 9 kişinin halen sorgusu sürüyor."

    Toprak, Diyarbakır'da 16 Kasım 2012 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla Diyarbakır ve ülke genelinde bu tür eylemleri organize ettikleri bilinen, terör örgütünün Kandil'de bulunan kamplarında sabotaj, suikast, silahlı ve bombalı saldırı eğitimi alarak Türkiye'ye gelen ÖSB Türkiye sorumlusu C.A ile birlikte toplam 6 ÖSB'li terör örgütü mensubunun kullanıma hazır silah ve bol miktarda örgütsel dokümanla yakalandığını bildirdi.

    "Operasyonla ÖSB yapılanmasına ağır bir darbe vurulmuştur. Söz konusu grubun zikredilen eylemleri organize ettikleri göz önünde bulundurulduğunda, bu operasyonun gerek ilimiz gerekse ülkemiz açısından önemi bir kez daha anlaşılmıştır" diyen Toprak, yakalanan 6 kişinin sorgulamalarının ardından adli
    makamlara sevk edildiğini, C.A'nın aralarında bulunduğu 5 kişinin tutuklandığını, 1 kişinin serbest bırakıldığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow