hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakır işletmesinde facia: 5 ölü, 14 yaralı

    Bakır işletmesinde facia: 5 ölü, 14 yaralı
    expand

    Samsun'da Eti Bakır İşletmesi'nde amonyak tankı kapağı çöktü. Olayda ilk belirlemelere göre, 5 işçi öldü, 14 işçi yaralandı.

    Tekkeköy ilçesi Sanayi Mahallesi Selyeri mevkisinde Eti Bakır'a ait işletmede, amonyak tankının kapağında yapım çalışması devam ederken çökme meydana geldi.

    Çok sayıda işçi, çöken kapak altında kaldı.

    İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan 5 işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda 11 işçi de yaralandı.

    Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, "Yaklaşık 300 ton ağırlığındaki kapağın monte edilirken düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 1'i ağır 11 yaralımız var. Kapak altında 4 ya da 5 işçi olduğu tahmin ediliyor. Kapağı kaldırma çalışmaları sürüyor."

    Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Eti Bakır İşletmesi'nde inceleme yaptı.

    Tekin, incelemeleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın meydana geliş şekline ilişkin bilgiler verdi. Amonyak tankının kapağının, imalatının ardından yerine konmak istenirken kazanın oluştuğunu anlatan Tekin, şunları kaydetti: "30 metre çapındaki kapağın yukarıya kaldırılıp yerine konması sırasında kapak ortadan çöktü. Birbirlerine yapıştırılan ekleme parçalar dağılarak alttaki işçilerin bir kısmını ezdi ve kesti."

    Yaralı sayısı 14'e yükseldi

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce 11 olarak açıklanan yaralı sayısı, ildeki çeşitli hastanelerde tedavi gören Ali Duran Akdal (30), Hüseyin Ertorun (19) ve Kaya Eren (43) ile 14'e yükseldi. Akdal ve Ertorun'un Gazi Devlet Hastanesi, Eren'in de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

    Daha önce Hasan Semiz (45), Ferdi Taşsümer (31), Ali Başkaya (31), Yüksel Demir (37), Ali Bayraktar, Erdinç Demirer (23), Şükrü Demirer (43), Mehmet Cömert (26), Engin Gür (28), Tayfun Mumcu (46) ve Mustafa Eren'in (49) yaralandığı açıklanmıştı.

    Olayda hayatını kaybedenlerin ise Fatih Açıkel (26), Sadık Kurulay (60), Hüsamettin Taşsümer (53), Hüseyin Bayrak (43) ve Güven Demirer (30) olduğu tespit edilmişti. Bayrak, Açıkel ve Taşsümer'in Samsun, Demirer'in Ordu, Kurulay'ın da Kütahya doğumlu oldukları bildirildi.

    Çalışmalar sürüyor

    Yetkililer, enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdiler.

    Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye de olay yerinde arama kurtarma çalışması yapıyor.

    7 kişi gözaltında

    Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı Eti Bakır Samsun İşletmesi'ndeki olaya ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin de arandığını söyledi.

    Yeldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Eti Bakır Samsun İşletme Müdürü, yapılan çalışmanın ihalesini alan taşeron firmanın yetkilisi, kontrol görevlisi ve vinç operatörünün de bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını kaydetti.

    Olay sonrası işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarından oluşan 4 kişilik heyet oluşturulduğunu dile getiren Yeldan, "Olay yerinde tespit ve incelemeler yapıldı. Yaralılarla birlikte 46 işçi ve vefat eden işçilerin yakınlarının beyanları alınıyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow