hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan İsmet Yılmaz'dan Patriot açıklaması

    Bakan İsmet Yılmazdan Patriot açıklaması
    expand

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot füzelerinin nerede konuşlandırılacağı, kaç tane geleceği ve komutasının kimde olacağına ilişkin, "Önümüzdeki hafta NATO Konseyi karar verecektir diye düşünüyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılmaz, Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot füzelerinin nerede konuşlandırılacağı, kaç tane geleceği ve komutasının kimde olacağı yönündeki soru üzerine Yılmaz, "Ülkemizin Suriye sınırında çıkan kritik durum göz önüne alınarak NATO'dan Patriot talebinde bulunduk. Başvurduğumuz günün akşamı NATO Konseyi acil toplanarak bunu gündemine aldı. Ne kadar gelecek? Buna NATO Konseyi karar verecek. Ancak ilk toplantıda Türkiye'ye füze verme yönünde görüş bildiren ülkeler var. Amerika 'biz verebiliriz' dedi, Hollanda 'verebiliriz' dedi, Almanya 'verebiliriz' dedi" ifadelerini kullandı.

    NATO Konseyi'nin önümüzdeki hafta karar vereceğini düşündüklerini belirten Yılmaz, "Bu kararla birlikte yine NATO'dan yetkililer, bizim Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte Türkiye'nin en geniş alanını koruma altına alabilecek teknik bir çalışma yapacaklardır" diye konuştu. Bu teknik konunun değerlendirileceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Türkiye'de en geniş alanın korunması amaçlanıyor. NATO Konseyi'nin karar vermesini bekliyoruz. Komuta kimdedir? Biliyorsunuz Türkiye NATO'nun bir üyesi, dolayısıyla Türkiye'nin sınırlarını korumak aynı zamanda NATO'nun da yükümlülüğü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı emrinde bu verilecektir. Bu Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı'nda bizim Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz de var. Dolayısıyla da NATO, Türkiye'nin güney sınırlarını ve Türkiye'nin mümkün olabilen en geniş sahasını korumak için ortak bir çalışma yapacaktır. Bu çalışmadan sonra en geniş şekilde koruma, hangi noktalarda, hangi alanlarda oluşursa, o noktalara bu Patriot füzeleri yerleştirilecektir. Komuta da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin de yetkilerinin olduğu Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığıyla beraber yürütülecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow