hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay: "İç Hizmet Kanunu'nu değiştireceğiz"

    Beşir Atalay: İç Hizmet Kanununu değiştireceğiz
    expand

    AK Parti'yi "devrimci" olarak niteleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunu övdü ve darbelere gerekçe olarak gösterilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştireceklerini açıkladı.

    AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Atalay, burada yaptığı konuşmada, iktidarda bulundukları 10 yıla ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atalay, reformcu bir parti olduklarını söyleyerek, "Ben 'devrimci' kelimesini de kullanıyorum. Devrimci bir partiyiz. Büyük değişimler yapan bir partiyiz. O değişimci ruhumuzdan hiçbir şey eksilmedi. 10 yıl önce başladık. Daha yapacağımız çok iş var. 2023 vizyonu kapsamında çalışacağız. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü farlı bir Türkiye olarak karşılayacağız. Onun için reformcu konumumuz, modumuz, yüzümüz asla kesilmeyecek" ifadelerini kullandı.

    Sivilleşme yönünde atmaları gereken adımlar bulunduğunu belirten Atalay, "İç Hizmet Kanunu'ndaki, Silahlı Kuvvetler'e verilen görev, o mevzuatlarda duruyor. Onları değiştireceğiz. Bu darbe komisyonunun raporu vesilesiyle bunu söylüyorum. Darbelerin artık adı bile anılmamalı. Kimse aklına bile getirmemeli. Daha özgürlükler yönünde atılması gereken adımlarımız var. Kıyafet özgürlüğünü sonuna kadar sağlamış değiliz. Bir kısmı uygulamayla sağlanmış durumda. Bunlar üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bütün bu alanlarda değişimci, reformcu özelliğimizi sürdüreceğiz. 'AK Parti, 10 yıl iktidar oldu, yapacağı her şeyi yaptı' gibi düşüncesi olanlar bu düşüncesini terk etsin" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow