hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otobüsteki yangına damacanalı müdahale

    Otobüsteki yangına damacanalı müdahale
    expand

    İstanbul Ataşehir'de seyir halindeki İETT otobüsünün motor kısmında yangın çıktı. Otobüsteki yolcular kendilerini dışarı atarken sürücü yangın tüpü ile alevlere müdahale etti, ancak başarılı olamadı. Bu sırada yoldan geçen damacana su satıcısı, alevlere damacalardaki su ile müdahale ederek söndürdü.

    İETT otobüsündeki yangın 09.00 sıralarında Ataşehir Kayışdağı Caddesi ilerlerken meydana geldi.

    Cengiz Adeka'nın kullandığı 34 AE 6108 plakalı Kadıköy Yenidoğan arasında sefer yapan İETT otobüsünün motor kısmından henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    Bir anda otobüsün içini duman kapladı. Kısa süreli korku ve paniğin yaşandığı yangında otobüsün sürücüsü Adeka otobüsü durdurarak kapıları açtı.

    Otobüste bulunan yaklaşık 20 yolcu kendilerini dışarı attı. Sürücü otobüste buluna yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale etmek istedi. Ancak başarılı olamadı. Bu sırada yolcular durumu itfaiye ve polise ekiplerine haber verdi.



    5 damacana suyla müdahale

    Bu sırada yoldan geçmekte olan su satıcı Cengiz Öztel yangını görerek olay yerine geldi. Aracında bulunan damacana suyla yangına müdahale etti.

    Alevlerin üzerine 5 damacana suyu boşaltan Öztel alevleri bastırdı.

    "Sularım feda olsun"

    İhbar üzerine olay yerine itfaiye yangına müdahale ederek tamamen söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken otobüste büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    Yangına damacana su ile müdahale eden Öztel, "Yangın söndürme tüpleri yeterli olmadı. Suyla müdahale ederek söndürdük. Bu hepimizin malı, sularım feda olsun" dedi.

    Otobüsün sürücüsü Cengiz Adeka ise "Seyir halindeyken motor kısmında dumanlar çıktı. Alevler yükselince aracı durdurup yolcuları indirdim. Araç yeni bakımdan çıkmıştı "diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow