hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti ve CHP'lilerden Cemil Kırbayır çağrısı

    AK Parti ve CHPlilerden Cemil Kırbayır çağrısı
    expand

    Ardahan'ın AK Parti ve CHP'li milletvekilleri, 13 Eylül 1980'de gözaltında öldürülen ve ailesinin cenazesine bile ulaşamadığı Cemil Kırbayır'ın, kemiklerinin bulunmasını ve komada bulunan annesi Berfo Ana'ya teslim edilmesini istedi.

    AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Cemil Kırbayır'ın dayısı Torun Karakaya ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

    Kırbayır ve annesinin fotoğraflarıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Öğüt, Berfo Ana'nın şu anda komada olduğunu ve sürekli oğlunu sayıkladığını söyledi. Öğüt, Berfo Ana'nın, "Beni mezara gömerseniz de oğlumun kemiklerini getirin, beni onunla beraber gömün" dediğini belirterek, bunun bir annenin feryadı ve son arzusu olduğunu vurguladı.

    Öğüt, yetkilileri, Kırbayır'ı bulmaya, bulunmuyorsa öldürenleri, talimatı verenleri, işkence yapanları, gömenleri bulmaya çağırarak, "Kırbaylı'nın annesine, 'kemiklerin bulduk, rahat et' dememiz gerekiyor" dedi.

    Orhan Atalay da bir kurdun, bir kuzuyu aşırdığını, devletin, aşırılan her kuzunun mağduriyetini giderme görevinin olduğunu kaydetti.

    Kırbayır'ın, 12 Eylül darbesi yapanların aktörleri tarafından katledildiğini, cenazesinin bugüne kadar aileden saklandığını belirten Atalay, "Sorgusuz, yargısız infaz gerçekleştirilmiş ama devlet, o gün bugün bu yargısız infazı gerçekleştiren katilleri adalete teslim edemedi. Bu devlet adına, bir zafiyettir. O katillerin, bugün yaşadığını biliyoruz. O gün Kars'ta görev yapan hangi devlet yetkilisi varsa, sorumlusu odur. Bir ana yıllardır kuzusunun peşinde ağladı durdu, ölüm yatağında çocuğunun kemiğini görmek istiyor. Kırbayır'ın dirisi yok ama ölüsünü, mezarını, çürümüş kemiklerini görmek istiyoruz, bu ailenin en büyük arzusudur. Yetkililerin, bu katilleri bir an önce adalete teslim etmelerini, maktulün mezarını göstermelerini, kemiklerini ailesine teslim etmesini istiyoruz. Berfo Ana gözlerini hayata kapamadan, hiç değilse dünya gözüyle çocuğunun kemikleri üzerinde ağlamak istiyor" diye konuştu.

    Dayı Torun Karakaya da Berfo Ana ile görüştüğünde, "Cemil'imin kemiklerini bulana kadar beni toprağıma vermeyin" dediğini anlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow