hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    471 hakim ve savcının yeri değişti

    471 hakim ve savcının yeri değişti
    expand

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin kararnamesiyle 471 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

    HSYK'nın internet sitesinde yer alan kararname, hakim ve savcılardan gelen istek ve mazeretlere göre düzenlendi.

    Çoğunluğunu İstanbul'da görevli hakim ve savcıların görev değişikliğinin oluşturduğu kararnameyle, Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB), eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan ise İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

    Kararnamede, birleştirilen adliyelere ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre, Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21 Ocak 2013'e kadar yapılması kararlaştırıldı.

    Söz konusu cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'nce yetkilendirilecek İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesi, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesi de karara bağlandı.

    Kurul, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne atananlara ilişkin tebligatların taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılmasına da karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow