hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asistan hekim, görev yaptığı hastanede intihar etti

    Asistan hekim, görev yaptığı hastanede intihar etti
    expand

    İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçici görevle çalışan asistan hekim, 6. kattan atlayarak intihar etti. Erdem'in yaşamına son vermesinin ardından doktorlar, Sahil Kennedy Caddesi'ni trafiğe tek yönlü olarak kapattı; Bakan Akdağ'a "istifa" çağrısı yaptı.

    Acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem, henüz belirlenemeyen bir nedenle, Dahiliye servisinin bulunduğu hastanenin 6. katından aşağıya atladı. Erdem, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

    İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Melike Erdem'in, SABİM Şikayet Hattı'na gelen hasta şikayeti nedeniyle sabah saatlerinde savunmasının alındığı" öne sürüldü.

    İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin, yaşanan bu üzücü olay nedeniyle hastanede hekimlerle bir araya geldiği kaydedildi.

    Bakanlık iddiaları yalanladı

    Bu arada, Sağlık Bakanlığı, intihar ederek yaşamına son veren acil tıp asistanı Dr. Melike Erdem'le ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu ve şikayet neticesinde soruşturma açıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Açıklamada, şöyle denildi:

    "Bu elim olay üzerinden kamuoyuna yansıyan, Melike Erdem'le ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. SABİM'e, hayatını kaybeden hekim kardeşimizin ismiyle yapılmış bir şikayet bulunmamaktadır. Ancak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan bir hasta ile ilgili 22 Kasım 2012 tarihinde bir başvuru olmuştur. Başvuru formu SABİM tarafından ilgili hastaneye yönlendirilmiş ve hastaneden bilgi istenmiştir. Konu adli mercilerce soruşturulduğu gibi, Bakanlığımızca da idari soruşturma başlatılmıştır."

    Sağlık camiasını acıya sevk eden bu olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar devam ederken, birtakım yorumlarla konuyu istismar anlamına gelecek yaklaşımlarda bulunmanın etik ve vicdani değerlerle bağdaşmadığı vurgulanan açıklamada, "Hekim kardeşimiz Melike Erdem'e Allah'tan rahmet, ailesine, çalışma arkadaşlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

    Doktorlar isyan etti

    Öte yandan, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı protesto etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uygulamalarıyla çalışanların ruh sağlığını olumsuz etkilediğini öne süren doktorlar, üzerinde "Sebim hekimleri öldürüyor" ve "Alo 184 hattı kapatılsın" cümlelerinin yazılı olduğu pankartları açtı.

    Topluluk, "Sağlıkçılar ölüyor, bakan uyuyor" ve "Bakan Akdağ istifa etsin" sloganları atarak yürümeye başladı.

    Doktorlar hastanenin yakınında bulunan Sahil Kennedy Caddesi'ne ulaştı, caddeyi tek yönlü olarak trafiğe kapattı.

    Polisin uyarısıyla doktorlar yaklaşık 5 dakika süren eylemi bitirerek hastaneye döndü. Eylem nedeniyle yolda uzun taşıt kuyrukları oluştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow