hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patriot'lar Şanlıurfa'ya mı?

    Patriotlar Şanlıurfaya mı
    expand

    Suriye krizinin ardından Patriot füze sistemlerinin nereye konulacağını belirleyecek olan NATO heyeti çalışmalarını sürdürüyor. Heyet Malatya ve Diyarbakır'dan sonra Şanlıurfa'da da keşif yaptı. Daha kalabalık bir heyetin ocak ayında Şanlıufra'ya geleceği haberi Patriot'ların Urfa'ya konulacağı ihtimalini güçlendirdi.

    Patriot'lar nerelere konulacak? Merak edilen sorunun yanıtı henüz net değil. Zira NATO heyeti keşifte.

    Türkiye, sınır komşusu Suriye'deki bombardıman şiddetlenince NATO'dan Patriot savunma sistemi istemişti. Füze sisteminin nerelere yerleştirileceğini belirlemek için de hafta başında, NATO heyeti Türkiye'ye geldi.

    İlk olarak Malatya ve Diyarbakır'da inceleme yapan heyet, Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan şanlıurfa'da keşif yaptı. Heyet üyelerine ilk olarak 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda kentin coğrafi yapısı ve Suriye sınırına ilişkin bilgiler verildi.

    Toplantının ardından heyet üyeleri kent merkezinde birkaç kilometre mesafede bulunan Mehmetçik
    Köyü'ne gitti. Suriye'deki olayların ardından kurulan hava savunma üssü de o köyde.
     
    Üs hakkında bilgi alan heyet, keşfi tamamlayarak kentten ayrıldı. Ancak, yetkililer, ocak ayında kalabalık bir heyetin yeniden Şanlıurfa'ya geleceğini söyledi.

    İşte bu bilgi, Patriot'ların Suriye sınırındaki Şanlıurfa'ya konuşlandırılacağı ihtimalini güçlendirdi. Bundan sonraki Türkiye ziyaretinde uzun süreli kalacağı belirtilen NATO heyetinin, kentteki 5 yıldızlı otellerden ocak ayı için fiyat aldığı belirtildi.

    NATO heyeti daha sonra Adana'da geçti. Heyet İncirlik Üssü'nde inceleme yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow