hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçiler kendilerini TOBB binasına zincirledi

    İşçiler kendilerini TOBB binasına zincirledi
    expand

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) yönetici olan patronları tarafından hakları ve tazminatları ödenmeksizin işten çıkartılan Hey Tekstil işçileri, seslerini duyurabilmek için TOBB'un Levent'teki genel merkezi önünde kendilerini zincirledi. Polis, yakındaki bir inşaattan getirilen makasla zinciri keserek işçileri gözaltına aldı.

    420 işçi çalıştıkları Hey Tekstil adlı firmadan Şubat ayında hakları ödenmeksizin işlerinden çıkartıldı. O tarihten bu yana mücadelesini sürdüren 16 Hey Tekstil işçisi, geçtiğimiz hafta eylemlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) İstanbul Levent'teki genel merkezi önüne taşıdı. İşten çıkarıldıkları firmanın patronlarından Aynur Bektaş'ın TOBB'un Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olması nedeniyle, burada sürdürülen eylem ilk gününde polisin gaz ve coplu müdahalesine maruz kalmıştı. İşçiler, bugün de Kanyon Alışveriş Merkezi'nin önünde toplandı. "Direnişteki Hey Tekstil İşçileri" yazılı yelekler giyen işçiler, "TOBB yöneticisi Aynur Bektaş'tan haklarımızı istiyoruz, alacağız" yazılı bir pankart açtı. Hey Tekstil'in sahibi Aynur Bektaş'ın TOBB Kadın Girişimciler Yöneticisi olması nedeniyle, TOBB binasına doğru yürümek isteyen işçilere polis izin vermedi.

    Basın açıklaması

    Burada işçiler adına bir açıklama yapan Zeynep Gültekin, Hey Tekstil'den 298 gün önce çoğu kadın olmak üzere 420 işçinin işten çıkarıldığını belirtti. "Kıdem tazminatlarımız, üç aylık ücretlerimiz ve ihbar tazminatlarımızı istiyoruz" diyen Gültekin, direnmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi.

    Zincirli eylem

    Açıklamanın ardından işten çıkarılan işçilerden Zeynep Gültekin ve İrfan Edemci, TOBB binasının duvarlarına kendilerini zincirledi. Zincirli eylem yaklaşık 15 dakika sürdü. Sivil polislerin yakın bir inşaattan getirdikleri demir makasıyla zincirler kesilirken, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Hakkımızı TOBB'a yedirmeyiz" ve "Yaşasın Hey Tekstil direnişimiz" şeklinde sloganlar atıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow