hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mega kent İstanbul fırtınaya teslim

    Mega kent İstanbul fırtınaya teslim
    expand

    İstanbul'da yer yer şiddetini artıran yağmur ve rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatıları uçarken, bir hastane bahçesindeki ağaç devrildi. İDO da hava muhalefeti nedeniyle bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

    İstanbul'da gece saatlerinde etkisini artıran ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar, bazı ilçelerde çatıları uçurdu. Rüzgar ağaçları yerinden söktü.

    Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, şiddetli esen rüzgar etkisiyle yerinden sökülerek park halindeki otomobillerin üzerine düştü.

    İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, binanın çatısı altında kalan araçları çıkarabilmek için yaklaşık bir saat uğraştı.

    Motorlu elektrikli testere ile kesilen çatı yol kenarına taşınırken, 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

    Bir özel şirkete ait olan otomobilin şoförü Tufan Köse, "Büyük gürültüile yerimden fırladım. Camdan çatının aracımın üzerine düştüğünü gördüm. Hemen sokağa indim. Ölen ya da yaralananın olmaması bir mucize, Allah korudu" dedi.

    Bu arada, Fatih Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesindeki bir çam ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle bahçeye devrildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kaldırma çalışmaları sırasında ağacın zarar göreceğini belirtmesi üzerine hastane yetkililerinin isteği üzerine devrilen ağaca müdahale edilmedi.

    İDO'dan sefer iptalleri

    Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

    İDO'dan yapılan açıklamaya göre, İDO'nun saat 06.20'deki Bostancı-Kartal/Yalova, 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yalova-Yenikapı, 07.35'teki Yalova/Kartal-Bostancı, 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı, 09.00'daki Bostancı-Kartal/Yalova, 10.00'daki Yalova/Kartal ve 13.00'deki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

    Ayrıca 12.00'deki Pendik-Yalova/Yalova-Pendik ve 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribotu seferleri de yapılamayacak. Elverişsiz deniz koşulları nedeniyle iç hat seferlerinden Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Kabataş, Boğaz Hattı ile Avcılar ve Maltepe'den yapılan iç hat seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi.

    KUZEY EGE'DE LODOS FIRTINASI

    Kuzey Ege'deki lodos fırtınası, Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye İlçelerinde etkili oluyor. Akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış ile başlayan lodos fırtınası sahil bölgelerinde tonlarca atığın birikmesine neden oldu. Lodos fırtınası bölgede en çok Edremit'in tatil beldeleri Akçay, Zeytinli ile Burhaniye'nin Örenve İstele mahallesinde etkili oluyor.

    Şiddetli yağış ve yıldırımlarla birleşen dev dalgalar sahil bölgelerinde karaya vuruyor. Sahil kesimleri ve kumsallar dalgaların getirdiği tonlarca yosun ve tahta parçasıyla doldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow