hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçi eylemine özel harekat müdahale etti

    İşçi eylemine özel harekat müdahale etti
    expand

    Çalıştıkları firmada tazminatları ödenmeden işten çıkartılan Hey Tekstil işçileri, Şişli'de bir binada, TOBB yöneticisi olan patronlarını protesto eden bir pankart açtı. İşçilere özel harekat polisleri müdahale etti.

    TOBB yöneticisi patronları tarafından Şubat ayında tazminatları ve maaş alacakları ödenmeksizin işten çıkartılan Hey Tekstil işçileri, haklarını almak için sürdürdükleri mücadelelerinin 300. gününde Şişli'de bir protesto eylemi yaptı. Bir binanın üzerinde, "TOBB yöneticisi Aynur Bektaş'a sesleniyoruz! Çaldığın haklarımızı istiyoruz, alacağız" yazılı bir pankart açan ve durumlarını bildiri anlatan işçilerin eylemine bu kez özel harekat polisleri müdahale etti.


    420 işçi çalıştıkları Hey Tekstil adlı firmadan Şubat ayında hakları ödenmeksizin işlerinden çıkartıldı. O tarihten bu yana mücadelesini sürdüren 16 Hey Tekstil işçisi, eylemlerini, patronları Aynur Bektaş'ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olması nedeniyle TOBB'un İstanbul Levent'teki merkezi önüne ve firmanın üretim yaptığı markaların mağazalarına taşıdı. Haklarını arama sürecinde polisin defalarca müdahalesine maruz kalan, gaz sıkılan ve darba uğrayan işçilerin bu kez eylemine özel harekat polisleri müdahale etti.

    Mecidiyeköy'de çatısına çıktıkları bir binadan "TOBB yöneticisi Aynur Bektaş'a sesleniyoruz! Çaldığın haklarımızı istiyoruz, alacağız" yazılı pankart sarkıtan işçiler, maruz kaldıkları durumu anlatan bildiriler de dağıttı. Çalışma koşullarının kölece olduğunu ve işçilerin iş cinayetlerinde yaşamlarını kaybettiklerini yazdıkları bildiride işçiler, kıdem tazminatı başta kazanılmış haklarının gasp edildiğini anlattı. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

    "Biz Hey Tekstil İşçileri açlığa ve adaletsizliğe mahkûm edilmiş milyonların içerisindeyiz. Devlet üstün hizmet madalyası sahibi, TOBB yöneticisi Aynur Bektaş’ın sahibi olduğu Hey Tekstil isimli şirketten 9 Şubat 2012 tarihinde hiçbir hakkımız ödenmeden, maaşlarımız gasp edilerek işten çıkarıldık. Bu adaletsizliğe boyun eğmeyi ve susmayı kabul etmedik. Haklarımızı, dava açabilmek için dahi haraç ödememizi zorunlu kılan mahkemelere terk etmedik. Tüm zorluklara ve olanaksızlıklara rağmen sokağa çıkmayı ve direnmeyi seçtik. Ve hala direniyoruz. Ne polis terörü, ne mahkemeler, ne de TOBB, hiçbir güç bizi haklı ve onurlu davamızdan geri çeviremedi."



    İşçilerin yaklaşık 1 saat süren eyleminin ardından "akrep" denilen zırhlı araçlarla olay yerine gelen özel harekat polisleri, pankart açan iki işçiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen işçiler, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow