hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgut Özal'la ilgili yeni iddia

    Turgut Özalla ilgili yeni iddia
    expand

    Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, "Yurt içi, yurt dışı bağlantılı büyük bir şebeke tarafından Cumhurbaşkanımız Özal'ın, işbirlikçiler vasıtasıyla zehirlenerek öldürüldüğü kanaatindeyiz" dedi.

    Kentte düzenlenen bir etkinliğin ardından Çelebi, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Merhum Özal'ın çok öngörülü bir insan olduğunu ifade eden Çelebi, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı makamında da sorunları çözemeyeceğini anladı, yetkilerinin sınırlı olduğunu anladı, tekrar siyasete dönecekti. Yani bir 15-20 gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı görevini bırakıp aktif siyasete dönecekti. Bunu engellemek isteyen yurt içi, yurt dışı bağlantılı büyük bir şebeke tarafından Cumhurbaşkanımız Özal'ın, işbirlikçiler vasıtasıyla zehirlenerek öldürüldüğü kanaatindeyiz."

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün soruşturmanın bu seviyeye gelmesinde çok büyük emeği olduğunu vurgulayan Çelebi, Devlet Denetleme Kurulu'nun harekete geçirilmesiyle bu işin şaibeli ve karanlıkta kalmasının engellediğini söyledi.

    Özal'ın büyük projesi

    Cumhurbaşkanı Gül'den beklentilerinin halen devam ettiğinin altını çizen Çelebi, şunları kaydetti: "Bu konunun gidebildiği ve çözülebileceği noktaya kadar bu konuda ilgisini kendisinden istirham ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal öldürülmeseydi, Nahçivan'ı, Kuzey Irak'ı, Lübnan'ı ve Kıbrıs'ı içerisine alacak çok büyük bir projesi vardı. Bunu Türk Cumhuriyetleri'ni ziyaretinde ilgili devlet başkanlarıyla başlattı. Özal'ın bu öngörüsü bazı insanları rahatsız etti. Türkiye üzerinde art niyet besleyen küresel güçleri harekete geçirdi ve yerli işbirlikçileri vasıtasıyla sayın Cumhurbaşkanımız zehirlenerek öldürüldü. Biz bu işin takipçisiyiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow