hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

    İzmirde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp
    expand

    İzmir'de dünden bu yana devam eden sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, yollar göle döndü. Çeşme ilçesinde 3 kişinin bulunduğu bir tekne alabora oldu. Bir kişinin sağ kurtulduğu kazada kaybolan 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı, diğer kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yağış Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde de yaşamı olumsuz etkiliyor.

    Çeşme'de dün denize açıldıktan sonra, saat 16.00 sularında alabora olan teknede yer alan Tutal (39) için başlatılan çalışmalar gece boyunca devam etti.

    Banyoz mevkisindeki çalışmalara Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir bot ve helikopter katılıyor.

    İzmir'den gelen ve Banyoz mevkisindeki Günkent Sitesi'nden yaklaşık 4 metrelik tekne ile açılan üç kişinin, bir süre sonra fırtınaya yakalandığı, teknenin sahile yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta battığı öğrenildi.

    Öte yandan, arama çalışmaları süren Tutal'ın bir çocuğu bulunduğu, eşinin de altı aylık hamile olduğu öğrenildi.

    "Yaklaşık 4 saat yüzdüm"

    Kendi imkanlarıyla kurtulan ve İltur Sitesi'nden kıyıya çıkan Mehmet Selami Bağcı'nın jandarmaya verdiği ifadesinde, tekne alabora olmadan önce arkadaşlarıyla denize atladıklarını, bir süre sonra da birbirlerini kaybettiklerini anlattığı, kendisinin yaklaşık 4 saat yüzerek kıyıya ulaştığını söylediği öğrenildi.

    Çeşme ilçesinde 3 kişinin bulunduğu bir balıkçı teknesinin alabora olması sonucu, kaptan Mehmet Selami Bağcı kendi imkanlarıyla kurtulmuş, kayıp İzmir Gıda Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ömer Cinstaş'ın cesedine ulaşılmış, teknede bulunan Tutal için de arama çalışması başlatılmıştı.

    İzmir'de son durum
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentte dün akşam saatlerinde Bornova Atatürk Mahallesi Laka Deresi kenarında bulunan tüp depolarında çalışan Murat Ayaz ve 2 arkadaşı buraya giderek bir süre yağmuru izledi.

    Eve gitmek için 35 ANF 50 plakalı otomobili ile yol çıkan 34 yaşındaki Murat Ayaz, her zamanki güzerhahı olan dere içerisindeki yolu kullandı. Oluşan sel ve dere içerisinde biriken suyun içinden geçmek isteyen Ayaz, aracıyla birlikte sürüklenmeye başladı ve 15 metrelik uçurumun kenarına geldiğinde durdu.

    Ayaz ve 2 arkadaşı araçtan inerek, uçuruma yuvarlanmaması için otomobili tuttular.

    Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri duruma müdahale etti.

    İtfaiye ile polislerin uyarılarını dinlemeyen 3 arkadaş, araçın yanından ayrılmayarak elleriyle otomobili tutmaya devam etti. Daha sonra olay yerine gelen çekici ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmayları sonucu otomobil kurtarıldı.

    Yol ikiye ayrıldı

    Bornova'dan Evka-4 Mahallesi'ne çıkan yaklaşık 2 ay önce yeni yapılan Ersoy Caddesi, aşırı yağıştan patlayan kanalizasyon borusu nedeniyle asfalt kağıt gibi kalktı.

    Yol ikiye ayrılırken taşan toprak ve çakıllar etrafa saçıldı. Belediye ekipleri gelerek yolu kapattı. Çalışmalar nedeniyle yolun tek taraflı trafik akışı verileceği öğrenildi.

    MUĞLA:
    Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde geçen hafta hayatı olumsuz etkileyen şiddetli lodos ve sağanak yağış yeniden etkisini gösterdi.

    Akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat  etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle  11 balıkçı teknesi battı.

    Marmaris-Muğla, Marmaris-Datça ve Marmaris-Turunç karayolunda ise yola düşlen kaya parçaları nedeniyle  bir süre araçların geçişine izin verilmedi.

    Muğla-Marmaris, Marmaris-Datça ve Marmaris-Turunç karayoluna düşen kaya parçaları nedeniyle  bir süre araçların geçişine izin verilmedi.

    Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii ile Yat Limanı'ndaki restoranların dışarıda bulunan çok sayıda masa ve sandalyesi denize uçtu, ağaçlar kökünden söküldü.

    Kordon Caddesi ve Siteler Mevkii'nde dört bankanın ATM camları kırıldı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri telsizle kaptanlara uyarıda bulunarak liman dışına çıkmamaları uyarısında bulundu. 

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde de rüzgarın hızı saatte 70 kilometreyi buldu. Denizde 6 metreye varan dalgalar oluştu. Yatlar karaya oturdu, sahil şeridindeki yollar kullanılamaz hale geldi. 20'ye yakın balıkçı kayığı battı.

    Fırtına sonrası temizlik

    30 dakika süren sağanak yağış ve şiddetli lodos sonrası yaşam normale döndü. Yağmur sonrası işyeri sahipleri su basan işyerlerinde temizlik yaptı. Marmaris Belediyesi'ne bağlı ekipler, cadde ve yollara savrulan kırık cam parçalarını ve devrilen ağaçları temizledi. Çöplerle tıkalı logarlar açıldı. Vatandaşlar, yola düşen uydu antenleri ve çatıların demir aksamlarını topladı.

    DOĞU ANADOLU KARA TESLİM

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, Erzurum, Kars ve Ağrı'da kapalı olan 156 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karla mücadele ekipleri, Erzurum'da ulaşımın sağlanamadığı köylerden 2 hastayı 112 Acil Servis ekiplerinin yardımıyla hastaneye ulaştırdı.Bölgede kar kalınlığı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 60, Palandöken Kayak Merkezi'nde 25, Sarıkamış ilçesinde 40, Ağrı'da 35, Erzurum'da 20, Kars'ta 15 ve Ardahan'da 3 santimetre olarak ölçüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow