hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Karma askerlik ülkemiz için en doğrusu"

    Karma askerlik ülkemiz için en doğrusu
    expand

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Karma Askerlik Sistemi tartışmalarına ilişkin, "Mevcut yapılanmayı değiştirmek gibibir çalışmamız yok. Bunun ülkemiz için en doğru ve en faydalı uygulama olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nce Sapanca Richmond Otel'de düzenlenen "Savunma Sanayinde İhracat Nereye Koşuyor, Nasıl Koşmalı? Arama Konferansı'na" katılan Yılmaz, konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutan Hayri Kıvrıkoğlu'nun açıkladığı zorunlu ve profesyonel askerlerden oluşan Karma Askerlik Sistemi fikrine ilişkin bir soru üzerine, şu cevabı verdi:

    "Biz zaten karma askerlik sistemine devam ediyoruz. Silahlı kuvvetlerimizin 3'te biri profesyonel, 3'te ikisi de zorunlu askerlik kapsamında olanlardan oluşuyor. İkisi birden bir bütünlük oluşturuyor ve şu anda mevcut yapılanmayı değiştirmek gibi bir çalışmamız yok. Bunun ülkemiz için en doğru ve en faydalı uygulama olduğunu düşünüyoruz."

    Patroit füzeleri

    Yılmaz, Patroit füzeleriyle ilgili bir soru üzerine de bununla ilgili iç prosedürün tamamlanması gerektiğini söyledi.

    "Patroit füzeleriyle ilgili de NATO karar verdi ve teknik çalışmalar yapıldı" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

    "Patroit füzelerini verme niyetlerini belirten ülkelerin kendi iç prosedürlerini tamamlaması gerek. Gerek Hollanda gerekse Almanya'da da durum böyle. Şimdi Almanya da kendi iç çalışmasını tamamlayacak. O süreçler de tamamlandığında inşallah gelecek yılın başında Türkiye'de konuşlandırılacağını düşünüyoruz.

    Yerleri konusunda henüz bir çalışma yok. Son nihai olarak belirlenecek tabi. Bir teknik çalışma yapıldı. Hangi noktalara konulursa Türkiye'nin en geniş kapsamı korunma altına alınır inşallah iyi bir sonuç elde edeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow