hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aslı Baş için savcı da "cinayet" dedi

    Aslı Baş için savcı da cinayet dedi
    expand

    2003 yılı mankenler kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili savcı da cinayet dedi. 2 buçuk yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in Bodrum'daki villasının terasından düşmesi sonucu hayatını kaybeden manken baş'ın ölümüyle ilgili fezleke hazırlandı. Fezlekede Ahmet Bayer'in "cinayete iştirak", 2 oğlunun "cinayet" ve bir villa çalışanının da "delilleri karartmak" suçundan yargılanması talep ediliyor.

    2 ayrı bilirkişi raporunda yer bulan "cinayet" vurgusu artık fezlekede. Savcı da manken Aslı Baş'ın öldürüldüğünü savunuyor.

    2003 yılı Miss Model of Turkey yani mankenler kraliçesi yarışması birincisi manken Aslı Baş, turizmci Ahmet Bayer'in Bodrum'daki villasının terasından düşerek hayatını kaybetti.

    Ölümüyle ilgili soruşturma, intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği tartışmaları altında yürütüldü.

    Ulusal Kriminal Büro adli kriminal inceleme ve raporlama kuruluşu tarafından 19 Nisan'da hazırlanan ön bilirkişi raporunda "düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresi üzerine, villa sahibi turizmcinin oğulları Hakan ve Volkan Bayer tutuklandı...

    Olayla ilgili 6 ay sonra yine aynı kuruluş tarafından 172 sayfalık detaylı ikinci bir bilirkişi raporu hazırlandı.

    Raporda cansız mankenle yapılan provalara göre, manken Baş'ın düşme veya atlama değil 'atılma' sonucu öldüğü tespit edildiğine yer verildi.

    Genç mankenin, önce sırtına ve başının arkasına sert bir cisim ile vurulduğu, boynunun kırıldığı, ardından kucağa alınarak terastan atıldığı ifade edildi.

    Bu tespitler üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcısı Bülent Baki, fezlekesini tamamladı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

    Fezlekede, turizmci Ahmet Bayer'in 'cinayete iştirak', oğulları Hakan ve Volkan Bayer'in ise 'cinayet',
    Villarında çalışan Murat Umirov'un ise 'delilleri karartmak' suçundan yargılanmasının talep edildiği öğrenildi.

    Fezlekede olay yerine ilk gidenlerden biri olan yalıkavak jandarma karakol komutanı üsteğmen İbrahim Gürdal'ın "olay yerindeki kan izleri ve Aslı Baş'ın düştüğü yerin yıkandığı" yönündeki ifadesine de yer verildi.

    Dava açıldığında şimdi tutuksuz bulunan Volkan Bayer, kardeşi, babası ve çalışanları Murat Umirov, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow