hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'ın 3 çocuk isteğine yanıt

    Kılıçdaroğlundan, Erdoğanın 3 çocuk isteğine yanıt
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İş bulmuyorsunuz vatandaşa, efendim 'bekar erkekler evlensin' İyi güzel de önce iş bul. Meraklanma o zaten evlenir" dedi.

    Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılmak üzere geldiği Konya'da, partisinin il binasının bulunduğu iş merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, onların sorunlarını dinledi. Ardından partisinin il başkanlığına geçen Kılıçdaroğlu, burada basın toplantısı düzenledi. Konya'da karşılaştığı esnafın sıkıntılarını burada dile getiren Kılıçdaroğlu, çiftçilerden de benzer sıkıntılar dinlediğini aktardı. Bir esnafın "Durumumuz kötü, perişanız, ama konuşamıyoruz" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu da ilginç bir şey. Niye konuşamıyorsunuz? Çünkü çekiniyorlar tabii. 'Yarın maliye memuru gelecek bize ceza yazacak' diyor. 'Zaten siftah yapamıyoruz bir de ceza ödeyeceğiz' Bu anlayışı demokrasiyle bağdaştırmak mümkün değil" dedi.
     
    Esnaf ziyaretinde bir kadının kendisinden çocuğuna iş bulmasını istediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

    "İş bulmuyorsunuz vatandaşa, efendim 'bekar erkekler evlensin' İyi güzel de önce iş bul. Meraklanma o zaten evlenir. Anne baba ne bekliyor? 'Kızım, oğlum iş bulacak, ben de onları evlendireceğim.' İşsiz, babanın eline bakıyor, emekli aylığına bakıyor. Bunların ayağı yere basmıyor. Dünyadan habersiz bunlar. Sonra sanıyorlar ki herkesin oğlu bizim çocuklarımız gibi. Hepsinin gemisi, yatı, apartmanı, hanı, hamamı var. E neymiş 'evlenin'. İyi de bunlar nasıl evlenecek! Sordun mu sen o babaya 'senin gelirin nedir acaba?' Türkiye gerçeklerinden bu kadar kopuk bir siyasal anlayışı içime sindiremiyorum. Vatandaşla açıkça dalga geçmektir bu. O iş istiyor, o tutturmuş 'illa evleneceksin' diyor. Tam bir komedi. Herhalde mizah ustalarının tekrar devreye girmesi lazım. Beklediğimiz de bu zaten."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow