hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyazıt'ta "ODTÜ" protestosu

    Beyazıtta ODTÜ protestosu
    expand

    ODTÜ'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında yaşanan olaylar ve bir üniversite öğrencisinin yaralanması, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde protesto edildi.

    Erdoğan'ın Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilişi canlı izlemek için geldiği ODTÜ'de dün yaşanan protesto gösterisi sırasında yaralanan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Barış Barışık, beyin kanaması nedeniyle ameliyata alınmıştı.

    Yaşanan olayları protesto etmek isteyen öğrenciler, öğlen saatlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez Kampüsü önünde toplandı.

    İki grup halinde kampüs önüne gelen yaklaşık 300 kişi, "Üniversite susmayacak AKP faşizminden hesap sorulacak" yazılı pankart ve "AKP savaş gençlik barış istiyor" şeklinde sloganlar attı.

    Burada grup adına basın açıklamasını Gülnur Atalay okudu. Atalay, Göktürk uydusunun uzaya gönderilişi canlı izlemek için Erdoğan'ın 150 koruma, 20 zırhlı araç ve 3600 polis ile ODTÜ'ye geldiğini ifade etti.

    Atalay, Erdoğan'ı protesto etmek isteyen gruba binden fazla polisin saldırdığını belirterek, "Yaşanan olaylar sırasında bir üniversitesi kafasına isabet eden gaz bombası sonucu beyin kanaması geçirdi ve hala hastanede gözlem altında tutuluyor. Başka öğrencinin bacağı kırılırken, onlarca üniversiteli de yaralandı. Hastanede tedavi olan öğrenciler yaralı halleriyle, gözaltına alınmak istendi. Doktorlar yaralı öğrencilerin gözaltına alınmasını engelledi. Üniversiteliler, Tayyip Erdoğan ve polis okullarından çıkmadan,ODTÜ'den ayrılmadı. AKP'den hesabı sormak için üniversiteliler,ODTÜ'de direndiler yine direnecekler. AKP'nin gericilikten, otoritesinden vazgeçmeye niyeti yok. Üniversitelilerin de susmaya. Bizler üniversite öğrencileri olarak; AKP'nin savaş politikalarına, otoriterleşen ve karanlıklaştırılmaya çalışılan üniversitelere karşı her yerde sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow