hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukatlardan protesto

    Avukatlardan protesto
    expand

    Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi üyesi avukatlar, 19 Aralık 2000'de bazı hapishanelere yönelik gerçekleştirilen "Hayata Dönüş" operasyonunun "sorumlularının cezalandırılmamasını" ve ODTÜ yerleşkesindeki gerginlikte polisin tutumunu protesto ettiler.

    Dernek üyesi avukatlar, Ankara Adalet Sarayı önünde "19 Aralık Katliamının Sorumluları Cezalandırılsın" yazılı pankart açarken, Şube Başkanı Avukat Murat Yılmaz hazırlanan basın açıklamasını okudu. Yılmaz, "adına dalga geçercesine 'Hayata Dönüş' adı verilen" operasyonun 12 yıl önce gerçekleştirildiğini anımsatarak, "geçen yıllarda yapılan yargılamaların ya sürüncemede bırakılarak zaman aşımına terk edildiğini ya da katillerin birer birer aklandığını" savundu.

    "Halka karşı ağır bir suç işleyerek 28 kişinin ölümü, yüzlerce sakatlık, binlerce yaralı ve takip eden 7 yıla yayılmış 122 ölüme sebebiyet verenler hala hesap vermediler" diyen Yılmaz, "F Tipi hapishanelerde tecrit kaldırılana ve katliamcılar hesap verene kadar mücadele edeceklerini" söyledi.

    ODTÜ yerleşkesinde 2 gün önce yaşanan olaylara da değinen Yılmaz, polisin göstericilere yönelik tavrını "işkence" olarak niteledi ve "Yapılanlar hukuka aykırı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow