hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mega kent İstanbul kara teslim

    Mega kent İstanbul kara teslim
    expand

    İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken, Beykoz ve Sarıyer'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Kar yağışı, deniz ve kara ulaşımında aksamalara yol açtı. AKOM'dan yapılan açıklamada emniyet şeritlerinin işgal edilmesinin tuzlama araçlarının ulaşımını engellediği ifade edildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, kenti bölgesel olarak etkisi altına alan kar yağışının, yer yer tipiye dönüşerek, Beylikdüzü, Sarıyer-Hacıosman, Beykoz ve Zekeriyaköy bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.

    Beykoz ve Sarıyer bölgelerinde kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı, rüzgarın ise saatte 80 kilometreye kadar çıktığı kaydedildi.

    Meteoroloji verilerine göre sulu kar beklenen İstanbul'da ani hava değişimiyle birlikte kar yağışının başladığı aktarılan açıklamada, hava tahminlerine göre tüm hazırlıklarını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ana arterlerde çalışmalar yaptığı kaydedildi.

    Emniyet şeritlerinin işgal edilmesinin tuzlama araçlarının ulaşımını engellediği ifade edildi.

    "Eleştiriler gerçeği yansıtmıyor"

    Açıklamada, çeşitli yayın organlarında yer alan "zamanında müdahale edilmedi" eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

    Çevre yolları ve köprülerde akşam saatlerinde rutin mesai bitimi trafiği yaşandığı kaydedilen açıklamada, trafik sıkışıklığında, sürücülerin kış lastiği kullanmamalarının etkili olduğu vurgulandı.

    İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren akşama kadar 344 hasarlı trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ettiği kaydedildi.

    Ani gelişen hava şartları nedeniyle bin kişilik personelin kar küreme çalışmalarına takviye edildiği ve depolarda 254 bin ton tuz ile bin 800 ton solüsyonun hazır bekletildiği bildirildi.

    Beylikdüzü felç oldu

    İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı Beylikdüzü'nde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler uzun süre araçlarında beklemek zorunda kaldı. Kar küreme ve tuzlama araçları da çalışmalarını sürdürdü. Buz tutan yerler nedeniyle vatandaşlar düşmemek için dikkatlice yürüdü.

    İDO'dan sefer iptalleri

    İstanbul’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO’nun bazı seferleri iptal edildi.

    İDO’dan yapılan duyuruda, sabah saat 07.00’daki Yenikapı-Bandırma, 07.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve 08.00’daki Armutlu-Armutlu T.K. -Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerinin yapılamadığı bildirildi. Saat 18.30’da yapılması planlanan Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferinin de yapılamayacağı bildirildi.

    Şehir Hatları'nda, Çengelköy-İstinye Ring hattındaki Kandilli İskelesi'ne sefer yapılamazken, TURYOL'un ada seferleri de gerçekleştirilemiyor.

    İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin bu akşam saat 19.00'daki Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik, saat 19.00'daki Yenikapı-Yalova ve Yalova-Yenikapı, saat 20.15'teki Yalova-Pendik ve Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri iptal edildi.

    Ayrıca, İDO'nun yarın saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi ile saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi iptal oldu.

    Metrobüslerde yoğunluk

    Kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da akşam işlerinden evlerine dönmek isteyen vatandaşlar metrobüs duraklarında yoğun kalabalık oluşturdu. Özellikle Cevizlibağ ve Zincirlikuyu duraklarında yolcular alanı tamamen doldurdu. Bazı vatandaşlar metrobüse binmek için araç yoluna inerek metrobüs bekledi. Görevliler, vatandaşları metrobüs yoluna inmemeleri yönünde sık sık uyardı. Evlerine dönmek isteyen vatandaşlar uzun süre duraklarda beklemek zorunda kaldı. Cevizlibağ istasyonundaki vatandaşlardan bazıları, yarım saat boyunca beklemelerine rağmen araçlar dolu geldiği için metrobüse binememekten yakındı.

    İstanbul'da şiddetli rüzgar ağaçları devirdi

    İstanbul’da zaman zaman saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli rüzgar ağaçları yola devirdi.

    Silivri’den İstanbul’a giriş yapacağı tahmin edilen kar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayollarına ait tuzlama araçları Silivri, Kemerburgaz, Beylikdüzü ve Avcılar’a konuşlandırıldı.

    Sarıyer, Fatih, Beyoğlu, Eyüp, Güngören’de çok sayıda ağaç ve direk devrildi.

    Sarıyer Çayırbaşı, Bahçeköy yolu üzerinde devrilen meşe ağacı, itfaiye eri tarafından motorlu testere ile kesildi. Ağacın parçalarını itfaiye erleri yol kenarına taşıdı.

    Güngören Tozkoparan Mahallesi Sergi Sokak’ta 8 metre uzunluğundaki kavak ağacı devrildiği duvarı yıktı. Duvarın parçaları park halindeki bir araç da hasar oluşturdu. Ağaç testere ile kesilerek kenara alındı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow