hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhan, ODTÜ'de yaralanan öğrenciyi ziyaret etti

    Tarhan, ODTÜde yaralanan öğrenciyi ziyaret etti
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Göktürk-2 uydusu için ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarda yaralanan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Barış Barışık'ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

    Tarhan, Ankara Milletvekili Levent Gök ile geldiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Barışık'ın durumu hakkında bilgi aldı.

    Anne Zeynep Barışık ile de görüşen Tarhan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Barışık'ın, "Başbakan'ın muhtemelen korkusundan binlerce korumayla girmeye çalıştığı ODTÜ'de demokratik itiraz hakkını kullanan gençlere yapılan müdahale sonucu ağır yaralandığını" savundu.

    Barışık'ın başından darbe aldığını ve çok sayıda dikiş atıldığını ifade eden Tarhan, "Hala morluklar devam ediyor. Görgü tanıklarının beyanına göre, muhtemelen bir tüpün, biber gazı tüpü olabilir, onun çarpması sonucu olabilir bu kafa travması. O bölgede biber gazı kalıntıları da bulunmuş çünkü" dedi.

    Barışık'ın yoğun bakım sürecinin devam ettiğini söyleyen Tarhan, genç olması nedeniyle de hızlı toparlandığını anlattı.

    İtiraz hakkını kullanan gençlere yönelik yapılan müdahalenin son olacağını düşünmediklerini belirten Tarhan, şunları söyledi:

    "İçişleri Bakanı'nın son açıklaması, çok onur kırıcı bir açıklama, bir devlet açısından. Çünkü, müdahalenin devlete zarar vereceği endişesiyle, birilerinin ölmesinin devlete zarar vereceği endişesini dile getirmiş sayın Bakan, oysa burada genç insanların yaşamı, geleceği, ailelerinin acıları söz konusu. Aile perişan olmuş. Ben kınıyorum, bu tür bir açıklamayı çok alçaltıcı buluyorum, bir devlet için. İnsan değil, salt devlete zarar verme odaklı düşünülmesini, bir İçişleri Bakanı için kabul edilemez buluyorum."

    Bazı öğrencilere yönelik gözaltıların olduğunun hatırlatılması üzerine ise Tarhan, "Gözaltıları da çok yakından takip ediyoruz, buna ilişkin ekipler oluşturduk. Emniyette, savcılıkta görüşmelerimiz devam ediyor. Pek çok demokratik kitle örgütü genç arkadaşlarımıza destek verecek. Bu ülkede artık halkın sesini çıkarması gerekiyor" diye konuştu.

    "Barışık'ın biber gazından değil, arkadaşlarının attığı taştan yaralandığı" şeklinde açıklamaların olduğunun hatırlatılması üzerine ise Tarhan, "Bu tipik bir savunma refleksi, devlet için, polis için, hükümet için. Bunu tabii ki adli merciler değerlendirmesini yapacaktır" dedi.

    Levent Gök ise başından beri konuyu takip ettiğini hatırlatarak, doktorlardan aldığı ilk bilginin de yanıcı bir maddenin Barış'ın kafasına isabet ettiği yönünde olduğunu aktardı.

    Gök, gerçeklerin çarpıtılmasına izin vermeyeceklerini de vurgulayarak, olayın sorumlularının bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

    Anne Zeynep Barışık da oğlunun durumunun iyiye gitmesinden mutlu olduğunu söyledi. Hükümetten bir yetkilinin kendisiyle görüşmesini rica ettiğini belirten anne Barışık, "Özellikle görüşmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Oğlunun durumu ile ilgili kendisine aktarılan bilgilerin sorulması üzerine de anne Barışık, "Beyninde yara olan kısımda, bir takım gazın vermiş olduğu zararlar, etki varmış. Gaz olduğunu düşünüyorlar. Taş değil, gaz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow