hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atalay: "Silahlı terör örgütü oldukça sürecek"

    Atalay: Silahlı terör örgütü oldukça sürecek
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Silahlı terör örgütü, silahlı terör unsuru oldukça operasyonlarımız ve güvenlik birimlerimizin çalışması, çabası, mücadelesi sürecek" dedi.

    Atalay, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen AK Parti İl Divan toplantısında, Suriye'de bir iç mücadelenin sürdüğünü ve devletle vatandaşları arasında büyük bir çatışmanın devam ettiğini söyledi. Bütün dileklerinin, Suriye halkının istek ve talepleri doğrultusunda ülkedeki sorunların bitmesi olduğunu belirten Atalay, şöyle devam etti:

    "Suriye'de yürüyen süreç, Türkiye'yi çok etkiliyor. Türkiye'ye yoğun bir göç var. Komşu ülkelerin hepsine var. Suriye'de nüfusun yaklaşık 5 milyonu kendi sınırının dışına çıkmış. Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacı sayısı bugün itibarıyla 145 bin 360 kişi. Özellikle güney sınırımızdaki illerde çok sayıda kamplarımız var. Yeni konteyner kentler oluşturuyoruz. Van'daki konteynerler boşaldı. Oradaki vatandaşlarımız kalıcı konutlarına taşındı ve bu konteynerlerden bir kısmını buralara taşıyoruz. Çadırları kışa dayanıkla hale getirdik. Bu vatandaşların, Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'de rahat etmesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Sağlık hizmetinden eğitim hizmetine hiçbir şey ihmal edilmiyor. Okul çağındaki bütün çocukların eğitimi de veriliyor. Dileğimiz; Suriye'de bu sorunların bitmesi ve vatandaşların huzurlu bir şekilde ülkelerine dönmesi. O güne kadar Türkiye üzerine düşeni en iyi şekilde yapacak."

    "Vatandaşın güvenini sağlamaya çalışıyoruz"

    Atalay, sorunlara kapsamlı bakan bir hükümet olduklarını, hiçbir şeyi tek boyutlu görmediklerini ve görmeyeceklerini vurguladı. Terörle mücadelenin de çok yönlü olarak sürdüğünü dile getiren Atalay, "Silahlı terör örgütü, silahlı terör unsuru oldukça operasyonlarımız ve güvenlik birimlerimizin çalışması, çabası, mücadelesi sürecek" diye konuştu.

    Atalay, hem vatandaşların demokratik hak ve hukukunu en iyi şekilde koruduklarına hem de vatandaşlara sahip çıktıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

    "Geçmiş dönemlerde devletin yaptığı haksızlıkları telafi etmek için uğraşıyoruz. Vatandaşın güvenini sağlamaya çalışıyoruz. Terörle mücadelemiz uluslararası platformda ve güvenlik boyutunda devam ediyor. En dikkatli şekilde bunu yürütüyoruz. İki gün önce yine Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu topladık. Bütün kurumlarımızla bütün boyutları paylaştık. Bir, yıl sonu değerlendirmesi yaptık. Geleceğe dair politikaları gözden geçirdik. Devletin bütün kurumları şu anda siyasi otoritenin emrinde, tam bir uyum içinde çalışmasını sürdürüyor. Koordinasyonun en iyi olduğu dönemleri yaşıyoruz. İnşallah bu çabalar sonuca ulaşacaktır. Bütün hedefimiz; Türkiye'yi bu terör belasından kurtarmaktır. Bu yönde olanca çabamız sürüyor."

    Demokratikleşme adımlarının devam edeceğine değinen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Darbe çağrışımı yapan, darbelere gerekçe oluşturan mevzuatımızı temizliyoruz, değiştiriyoruz. Şu anda o çalışmalar sürüyor ve özgürlüklerin önündeki bütün engelleri kaldırma çalışmalarımız da devam ediyor" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow