hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılbaşı öncesi, öldüren votkaya polis freni

    Yılbaşı öncesi, öldüren votkaya polis freni
    expand

    İzmir'de, yılbaşı öncesi bir imalathaneye yapılan baskında, 4 bin 430 şişe sahte içki, 258 litre şişelenmemiş sahte içki ve üretimde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 zanlıdan 1'i tutuklanırken, el konulan içkiler arasında, Bodrum'da Rus rehberlerin ölümüne neden olan "Alexia" markalı votkalar da bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, yılbaşı öncesi, piyasaya sürülmek istenen sahte içkilere yönelik geniş çaplı çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, Altındağ Semti'ndeki MTK Çarşısı'ndaki, üç ay önce kiralanan bir işyerinde sahte içki üretimi yapıldığı belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler, imalathaneye çevrilen işyerine yaptığı baskında, 4 bin 430 şişe sahte içki, 258 litre şişelenmemiş sahte içki, 2 bin 500 şişe kapağı, 3 bin 150 etiket, 1 alkolmetre, 220 litrelik tank, 2 kapak basma makinesi ele geçirdi. Operasyonda, sahte içki üretimi ve ticareti yaptıkları belirlenen H.Ç., M.K.K. ve E.Ç. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan M.K.K. tutuklanırken, diğer ikisi serbest bırakıldı.

    Olası ölümlerin önüne geçildi

    Operasyon kapsamında ele geçirilen içkilerde yapılan araştırma, ilginç bir gerçeği de ortaya çıkardı. İmalathanede, özellikle viski, votka ve şarap imal edildiği belirlendi. Votkaların, 2011 yılı Mayıs ayında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 5 Rus rehberin ölümüne neden olanlarla aynı marka olduğu anlaşıldı. Emniyet yetkilileri, zanlıların, daha önceden ürettikleri sahte içkileri piyasaya sürmüş olabileceklerinin değerlendirildiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow