hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Erdoğan'a jet yanıt

    CHPden Erdoğana jet yanıt
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan'ın, son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı kimyası bozuk, bu çerçevede bir konuşma yapmış olabilir. Ya da Uludere gündemini kapatmak için mi böyle bir konuşma yaptı? Öyle de böyle de olsa cümlelerini şiddetle kınıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

    Erdoğan'ın konuşmasını, "şiddetle kınadığını" ifade eden Tekin, "Sayın Başbakan'ın, son dönemlerde 'dinleniyorum', suikast, çeşitli sıkıntılar, iç ve dış meseleler, parti içindeki sorunlar kimyasını bozmuş olabilir. Sayın Başbakan, bu kimyayla basının önüne çıkmamalı" diye konuştu.

    Tekin, ilk kez bir Başbakan'ın, "hezeyan, şiddet içinde, ne söylediğini bilmeyen, üslubu siyaset ve demokrasi üslubuna yakışmayan cümlelerini anlamakta zorluk çektiklerini" savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan, özellikle ODTÜ'deki olaylardan sonra, daha önce de birçok hak arama eylemlerinde tahammülsüzlüğünü ifade etmişti, son dönemlerde ve bugünkü konuşmayı hayretle ve ibretle izledik.

    Güneydoğu'da BDP çocukların eline; üniversitelerde de CHP öğrencilerin eline taş ve sopa veriyormuş. Sayın Başbakan, siz devleti yönetiyorsunuz, elinizde böyle veriler mi var bilmiyorum. Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün her türlü şiddete karşı olduğunu açıkça ifade etti. Belli ki Sayın Genel Başkanımızın dünkü açıklamalarını okumadı, dinlemedi. Sayın Başbakan, medyayı, sivil toplum örgütlerini sindirebilirsiniz, bilim yuvalarında kendinize yandaş yaratabilirsiniz Sayın Başbakan, unutmayın, sizin söylediğiniz CHP'dir. CHP, kellesini verir, özgürlük ve demokrasiden asla taviz vermez. Bunu en çok sizin bilmeniz gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün aynı zamanda Uludere'nin yıldönümü. Aklıma iki şey geliyor: Birincisi, son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı Sayın Başbakan'ın kimyasının bozuk olduğunu biliyoruz, bu çerçevede bir konuşma yapmış olabilir. İkincisi 'gündemi ben belirlerim' demişti, acaba bugün Uludere gündemini kapatmak için mi böyle bir konuşma yaptı? Öyle de böyle de olsa Sayın Başbakan'ın bu cümlelerini şiddetle kınıyorum."

    Öte yandan, ODTÜ'deki olaylarda yaralanan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık'ı ziyaret eden Gürsel Tekin, ODTÜ'deki olaylara ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

    "Keşke bu değerlendirmeyi bu olaylardan önce yapabilseydi Sayın Başbakan'la Sayın Rektör. Ne yazık ki bu yaşanan tabloya baktığımızda demokratik bir ülkeye yakışan bir tablo değildir. Bir bilim yuvasında elbette hak arama eylemleri olur. Mısır'da üniversite öğrencilerinin hak arama eylemini bir bahar gibi gösterip, burayı bir terör yuvası gibi göstermek Türkiye'ye yakışır mı? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışır mı? Bunları kabul etmek mümkün değil. Gazetelere bakın, Ortadoğu'daki bütün eylemleri bir bahar havası, bir demokrasi, bir özgürlük mücadelesi olarak kabul edeceksiniz ama kendi ülkenizde bir şeye itiraz edilecek, itirazı başka şeyle bağlayacaksınız. Bilim insanlarını aşağılayacaksınız. O yetmemiş, bilim insanlarını aşağılayanlara, bilim insanları destek verecek. Onu da kabul etmek mümkün değildir. 12 Rektörü anlamakta zorluk çekiyorum. Umut ediyorum ki bu manzaralar bir daha yaşanmaz. Demokrasi ve hukukun işlediği her ülkede hak arama eylemleri oluyor, hak arama eylemlerine Sayın Başbakanın da bakanların da alışması gerekiyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow