hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sulukule en az kendisine benziyor

    Sulukule en az kendisine benziyor
    expand

    İstanbul'un tarihi semtlerindeki kentsel dönüşüm ilk kez orada başladı. Sulukule, bin yıllık tarihi kadar yakın geleceği ile de konuşulur oldu.. Bu semtlerde hayatın nasıl değiştiği CNN TÜRK muhabiri Duygu Demirdağ ve kameraman Özcan Altıntaş'ın hazırladığı "Kentin Dönüşüm Hali" haber dizisinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sulukule… Balat… Tarlabaşı…

    İstanbul'un yüzlerce yıllık semtleri…
    İstanbullu olmak,aynı anda kaç renge bürünebilmek demek, en güzel onlar anlatıyor.
    Farklı dönemlere ait olan ama hala, geçen zamana direnen mimari örnekler de, mahalle olarak kalabilme lüksü de bu üç semtte mevcut.
    Ama onlar artık, "kentsel dönüşümün" meskenleri…

    Sulukule, 3 bin 500 kişinin hayatını değiştiren dönüşümü en önce yaşadı. "Buradan uzak kalmak habitatımıza aykırı" diyen Romanlar, kendilerine verilen "uzak" evlerden, mahallelerden çıkıp yine Sulukule'ye, mahallenin çeperine döndüler. Ama onlara göre, Sulukule artık en az  'kendisine' benziyor…

    Demografik yapısı çeşitli, suç oranı yüksek… Araştırmalarda namı böyle geçiyor. Ama, Tarlabaşı bundan böyle şehrin merkezindeki sapa değil, İstanbul'un yeni şantiye alanı. "Proje tamamlandıktan sonra kaçımız burada yaşayabileceğiz?" diye soruyor semt sakinleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine mesken Balat…
    UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde, 4 nesildir Balatlı olan ailelerin gönüllerinde. Balatlılar'ın korkusu sadece mahalle kültürlerini değil, Avrupa Birliği fonuyla rehabilite edilen tarihi evlerini de dönüşüm nedeniyle kaybetmek..

    Bu semtlerin geçirdiği dönüşüm 3 günlük haber paketimizde.
    Sulukule; izlemek için tıklayın.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow