hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölürken pişman olunan 5 şey

    Ölürken pişman olunan 5 şey
    expand

    Avustralyalı hemşire Bronnie Ware ölüm döşeğindeki hastaların en büyük 5 pişmanlık nedenini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatlarının son 3-12 haftasında yanlarında olan Avustralyalı hemşire Bronnie Ware hastalarının en yaygın 5 pişmanlıklarını yazdığı kitap için tespit etti. İnsanların ölümle yüzyüze geldiklerinde şaşırtıcı biçimde büyüdüklerini belirten Ware'in tespitleri ise şöyle:

    "Keşke başkalarının benden beklediği hayatı yaşamak yerine hayallerimi gerçekleştirme cesaretim olsaydı"

    Ware'in hastaların en çok dile getirdikleri pişmanlık yaptıkları ya da yapmadıkları seçimlerle hayallerinin yarısını bile gerçekleştirememiş olmalarıydı.
    Hemşire kişinin hayallerini gerçekleştirmesinin önemini vurguluyor ve sağlığın insana büyük bir özgürlük verdiğini söylüyor.

    "Keşke bu kadar çok çalışmasaydım"

    Özellikle erkeklerin iş yüzünden çocuklarının büyüdüğünü göremediklerinden ve eşleriyle birlikteliklerinin tadını çıkartamamalarından ötürü duydukları pişmanlıktan bahseden Ware, aslında zannetiğimiz kadar çok paraya ihtiyacımız olmadığını ve bilinçli seçimler yaparak hayatımızda ailemiz için daha fazla yer ve zaman ayırabileceğimizi ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Keşke duygularımı ifade edecek cesaretim olsaydı"

    Birçok insanın başkalarıyla tartışmamak için duygularını bastırdığını, ve bu durumun da hastalıklara sebep olabildiğini söyleyen hemşire, duygularını ifade etmenin kişinin ilişkilerini düzenleyeceğini ve sağlıksız ilişkileri ayıklayabileceğini, dolayısıyla kişinin her durumda kazançlı olacağını belirtiyor.

    "Keşke arkadaşlarımla bağlantılarımı kopartmasaydım"

    Ware hastalarının genelde hayatta oldukları son haftalara kadar eski arkadaşların aslında ne kadar değerli olduklarını anlayamadıklarını söylüyor ve kişinin kendi hayatıyla meşgul olmaktan arkadaşlarına vakit ayırmamasının yanlış olduğunu ekliyor.

    "Keşke kendime daha fazla mutlu olmak için izin verseydim"

    Bunun da çok yaygın bir pişmanlık olduğunu söyleyen Ware insanların son anlarına kadar mutluluğun bir seçim olduğunu farkedemediklerini belirtiyor ve insanın hayatına başkalarına göre şekil vermesinin son derece anlamsız olduğunu söylüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow